De dames van ZUVO geven zich bloot voor de naaktkalender. Over het resultaat zijn ze meer dan tevreden.
De dames van ZUVO geven zich bloot voor de naaktkalender. Over het resultaat zijn ze meer dan tevreden. (Foto: Werner Pellis)

Leden ZUVO Dames- 1 en Heren-1 uit de kleren voor het goede doel

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Hij zal de tongen ongetwijfeld doen losmaken: de kalender met foto's waarvoor de leden van ZUVO Dames-1 en ZUVO Heren-1 uit de kleren gingen. Al is het degenen die meewerkten aan de naaktkalender daar beslist niet om te doen. De kalender is eerst en vooral bedoeld als steuntje in de rug voor de Zundertse Lilian Herijgers.


Laatstgenoemde kreeg in februari van dit jaar namelijk te horen dat ze ALS heeft, een progressieve spierziekte waaraan ze zal overlijden. Een hard gelag voor een moeder met een nog heel jong zoontje. Het nieuws sloeg ook in als een bom bij ZUVO, vertelt Dirkje Martens, een van de speelsters van ZUVO Dames-1. "Lilian is een echt verenigingsmens. Ze heeft jaren lang zó veel voor ZUVO en Dames-1 betekend. Met haar werk als bestuurslid, het regelen van materiaal, noem maar op. Toen we het nieuws hoorden, vonden we het als Dames-1 tijd om iets voor haar terug te doen".

Beproefde formule

Daarbij werd teruggegrepen op een beproefde formule: die van de naaktkalender. Vijftien jaar geleden namelijk bracht ZUVO er ook al eentje uit. "Daar stond mijn moeder nog op", aldus Dirkje Martens. "Eerst werden er wat grappen en grollen over gemaakt. Uiteindelijk hebben we echter toch het idee opgevat om de kalender serieus tot stand te brengen. Al was er aanvankelijk wat twijfel. We leven niet meer in een tijd dat zo'n kalender alleen maar bij iemand op het toilet hing. Je hebt nu te maken met social media en het is niet ondenkbaar dat er een hype ontstaat. Daar hebben we goed over nagedacht. We zijn zeker van onze lichamen en schamen ons niet".

Fotograaf

In de persoon van Werner Pellis was snel een professionele fotograaf gevonden die graag aan het project wilde meewerken. Dirkje Martens: "Werner is een oud-lid van ZUVO. Bovendien zitten zijn dochter en de zoon van Lilian op hetzelfde kinderdagverblijf. De link was dus snel gelegd. Het resultaat mag er zijn. Hij heeft prachtige foto's gemaakt."

Gat opgevuld

De invulling van de kalender was volgens Dirkje Martens al snel duidelijk. Naast tien individuele foto's zouden er twee groepsfoto's van Dames-1 in worden opgenomen. Totdat één persoon het team verliet en daarmee ook afhaakte voor de fotosessies. Gelukkig bleken de leden van ZUVO Heren-1 bereid het ontstane gat te vullen met een groepsfoto. "Marcel, de man van Lilian, zit in dat team", zegt Dirkje Martens. "Dat was dus snel geregeld. De heren hebben de maand december op de kalender gekregen".

Herinneringen

De volledige opbrengst van de kalenders zal worden gedoneerd aan Lilian en haar gezin, zodat zij de noodzakelijke aanpassingen aan hun huis kunnen bekostigen, de ziekte ALS meer onder de aandacht kunnen brengen en, misschien wel het belangrijkste, zij de kans krijgen om samen blijvende herinneringen te maken.

Kalender

De kalender is vanaf zaterdag 19 oktober 13.00 uur verkrijgbaar bij Sportcafé de Cup en kost 15 euro. U kunt hem ook online bestellen via www.zuvo.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>