Fred Verheijen (links) draagt de voorzittershamer van VV Zundert over aan Sacha Gommers.
Fred Verheijen (links) draagt de voorzittershamer van VV Zundert over aan Sacha Gommers. (Foto: VV Zundert)

Sacha Gommers nieuwe voorzitter VV Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Sacha Gommers is de nieuwe voorzitter van VV Zundert. Tijdens de algemene ledenvergadering van de club dinsdagavond nam hij de voorzittershamer over van ad-interimvoorzitter Fred Verheijen die nog wel voor drie jaar werd verkozen tot bestuurslid.


Uitgezwaaid werd ook John Mathijssen. Na twee termijnen en 'een jaar blessuretijd', waarin hij steevast zwarte cijfers wist te presenteren, wordt zijn plaats ingenomen door Frank van Loon. Het komen en gaan van bestuursleden was hiermee nog niet gedaan, want als nieuwe bestuursleden werden Eslie Simons en Ludwig van de Wouw verwelkomd. Zij zijn de opvolgers van Charles van Elsacker en Jacqueline Backx die na respectievelijk 24 jaar en 11 jaar lidmaatschap van het hoofdbestuur afscheid namen.

Gevleid

De benoeming van Sacha Gommers tot voorzitter komt niet onverwacht. Begin september al stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap. De wederzijdse interesse dateert al van drie jaar geleden. Toen eind november 2016 Fred Verheijen een tweede termijn voor maximaal twee jaar als ad-interimvoorzitter op zich nam, begon gelijk ook de zoektocht naar een definitieve opvolger. Al in deze fase werd met door het bestuur Sacha Gommers gesproken, die zich gevleid voelde. Op dat moment echter had hij te veel andere activiteiten om handen, welke hem zouden beletten om het voorzitterschap op de juiste te kunnen invullen.

Teamspeler

Tijdens de hierop volgende zoektocht bleef Sacha Gommers de gewenste droomkandidaat. Toen hij recentelijk opnieuw werd benaderd, gaf hij aan dat de tijd er nu wel rijp voor was. Gommers wordt omschreven als een echte teamspeler die mensen kan verbinden, die goed kan luisteren en die beslissingen durft te nemen. Ook wordt hij een graag geziene en goede vertegenwoordiger van de club genoemd. Na zijn kandidaatstelling werd dan ook het volste vertrouwen in hem uitgesproken.

Activiteiten

Sacha Gommers was in zijn jeugd als voetballer actief bij Moerse Boys en VV Wernhout. Via een uitstapje naar het cafévoetbal bij D'n Hoek belandde hij uiteindelijk op sportpark De Wildert. Hier speelde hij, met een onderbreking, tot vorig seizoen in diverse seniorenteams. Verder was hij actief als jeugdleider en was hij lid van de activiteiten commissie. Hiernaast maakte Gommers onderdeel uit van de bouwcommissie die zich bezighield met de realisatie van de huidige kantine. Verder zette hij zich in voor het vermaarde E- en F kamp. Tot zijn benoeming tot voorzitter had hij als portefeuillehouder Selectie alweer jaren zitting in de Technische Commissie. Zijn partner Esther speelde voorheen bij het damesteam van VV Zundert en zette zich daarna in allerlei rollen en taken als vrijwilligster in voor de vereniging. Hun beide kinderen, Lotte en Rob, voetballen nog steeds bij VV Zundert.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES