Charles van Elsacker (links) mag zich voortaan Erelid van VV Zundert noemen. 
Charles van Elsacker (links) mag zich voortaan Erelid van VV Zundert noemen.  (Foto: VV Zundert)

Groots eerbetoon aan clubcoryfeeën VV Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Clubcoryfeeën moeten worden gekoesterd. Bij VV Zundert weten ze dat als geen ander. En dus werden Jacqueline Backx en Charles van Elsacker dinsdag bij hun officiële afscheid als lid van het hoofdbestuur (na respectievelijk 11 jaar en 24 jaar) feestelijk toegevoegd aan de eregalerij van vrijwilligers met buitengewone verdiensten voor de club. Jacqueline Backx werd benoemd tot Lid van Verdienste en Charles van Elsacker mag zich voortaan Erelid noemen.


Het afscheid van de twee vrijwilligers, tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering van de club, ging vergezeld met voor elk bloemen, mooie woorden en een oorkonde. De verdiensten van het tweetal liegen er dan ook niet om.

Spreekbuis

Met voetballende kinderen was de sociaal bewogen Jacqueline Backx al snel betrokken bij de vereniging in allerlei functies. Als medewerkster achter de bar in de kantine bijvoorbeeld. Als jeugdleidster was de stap naar het jeugdbestuur vervolgens ook rap gezet, om als bijna vanzelfsprekend eveneens zitting te nemen in het hoofdbestuur. Hier fungeerde zij maar liefst 11 jaar lang als spreekbuis van de jeugdafdeling van VV Zundert.

Stokpaardje

De jeugdafdeling mag dan ook als haar stokpaardje worden gezien. Onder leiding van Jacqueline Backx ontwikkelde deze zich tot een professionele en goed organiseerde tak van de vereniging. Eén en ander uit zich onder meer in de talrijke geslaagde evenementen welke de voorbije jaren in samenwerking met de vrijwilligers van het E & F-kamp en de activiteitencommissie van VV Zundert werden gehouden. Oud-jeugdleden koesteren er waardevolle herinneringen aan en dragen vandaag de dag zelf actief bij aan de organisatie van de verschillende evenementen.

Wenskaarten

Het was echter niet alleen de jeugdafdeling die mocht rekenen op de inspanningen van Jacqueline Backx. Sterker nog: zij ontwikkelde zich tot 'het sociale hart van VV Zundert'. Was er iemand ziek of geblesseerd, dan regelde zij namens de club een attentie, kaartje of bloemen. Op haar verzoek heeft de club zelf vier wenskaarten ontwikkeld om nog persoonlijker mee te kunnen leven met de hoogte- en dieptepunten van haar leden en hun families. Voor de organisatie van een vrijwilligersdag, Nieuwjaarsborrel of andere zaken werd eveneens nimmer tevergeefs een beroep op Jacqueline Backx. Helemaal uit beeld bij VV Zundert verdwijnt ze niet. Ze legt weliswaar haar bestuurlijke taken neer, maar haar vrijwilligerswerkzaamheden rond kleding en materialen vervult ze nog steeds.

Indrukwekkend

Charles van Elsacker, bij de club voor iedereen bekend als Sjol, heeft als vrijwilliger van VV Zundert eveneens een indrukwekkend curriculum vitae. Al lijkt zijn overzicht van activiteiten nooit compleet. 'Want steeds als je denkt 'alles' in beeld te hebben wat Charles doet, deed en gelukkig ook blijft doen, komt er weer iets bij', zo werd tijdens de ledenvergadering duidelijk. De vermelding dat hij maar liefst 24 jaar actief is geweest voor het hoofdbestuur van VV Zundert is dan ook te beknopt.

Visitekaartje

Een snelle inventarisatie van zijn waslijst aan vrijwillige werkzaamheden laat bijvoorbeeld zien dat hij zich heeft ingezet als terreinknecht, wasman, klusjesman, praatpaal en voortrekker in de maandag- en vrijdagochtendploeg. Namens de accommodatiecommissie kocht hij ballen en materialen in, en namens de sponsorcommissie bezocht hij sponsoren. Een jaartje invallen als penningmeester? Geen probleem. Stiekem even bijzaaien? Charles van Elsacker stond paraat, zoals hij ook jarenlang betrokken was bij de organisatie van de wedstrijden tussen de Zundertse Selectie en NAC Breda. Dat hij ook als visitekaartje en gezicht van VV Zundert wordt gezien, is dan ook allerminst verwonderlijk. Net als de toekenning van het erelidmaatschap.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES