Foto: Tasty Tales

Trappistenbier Zundert 10 straks ook van de tap

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Nog heel eventjes en Zundert 10, het tweede Trappistenbier van trappistenbrouwerij De Kievit dat vorig jaar werd gelanceerd, is voor de allereerste keer van de tap te proeven.


Broeder Guido en broeder Christiaan van de Zundertse trappistenbrouwerij tappen deze donderdagavond om 19.00 uur namelijk het allereerste glas van de tap. Plaats van handeling is niet Zundert maar Breda, om precies te zijn café-restaurant De Beyerd in de Boschstraat. Dat heeft alles te maken met het feit dat Zundert 10 in november als 'Bier van de Maand' geldt bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), waar ook De Beyerd bij is aangesloten. Het 'Bier van de Maand' zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was. Voor de maand november hebben de 37 speciaalbiercafés, die lid zijn van het ABT, ieder een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert 10 Trappist geleverd gekregen. Wie zijn Trappist 10 liever 'gewoon' in Zundert van de tap blieft, moet nog even geduld hebben. Vanaf december is het Trappistenbier ook van de tap verkrijgbaar in de Zundertse horeca.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES