Foto: Gemeente Zundert

Leerlingen van De Koperakker ontbijten met burgemeester Joyce Vermue

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Twaalf leerlingen van De Koperakker uit Rijsbergen, een school voor speciaal onderwijs voor kinderen van 4 tot 13 jaar, hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan burgemeester Joyce Vermue in het Zundertse raadhuis. Samen schoven zij aan een gedekte ontbijttafel voor het jaarlijkse Burgemeestersontbijt.


Het Burgemeestersontbijt wordt gehouden in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Een half miljoen kinderen, verspreid over 2.750 basisscholen, ontbijten hierbij samen. Met het Burgemeestersontbijt in Zundert burgemeester Vermue het belang van een gezond ontbijt, zoals ook zo'n 250 collega-burgemeesters in het hele land. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over gezond ontbijten.

Het Vergeten Kind

Tijdens het ontbijt betaalde burgemeester Vermue symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting maakt het mede mogelijk dat kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van 250 euro in ontvangst.

Speerpunt

Burgemeester Vermue kijkt met plezier terug op het ontbijt: "Een gezond ontbijt is ontzettend belangrijk voor een goede start van de dag. Je neemt letterlijk de nodige portie energie in om de schooldag goed aan te kunnen. Gezonde voeding is dan ook niet voor niets één van de drie speerpunten van ons jeugdbeleidsplan en met dit ontbijt zetten we een stap in de goede richting."

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn zeventiende editie beleefde. Tijdens deze week wordt er op basisscholen met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School. Surf voor meer informatie naar www.schoolontbijt.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES