Veel schade na plofkraak in Zundert, omwonenden moeten huizen verlaten
Foto: Alexander Vingerhoeds

Veel schade na plofkraak in Zundert, omwonenden moeten huizen verlaten

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Bij een plofkraak in het centrum van Zundert is in de nacht van dinsdag op woensdag een pinautomaat van ABN Amro aan de Molenstraat opgeblazen. De schade is aanzienlijk, ook bij aangrenzende winkels. Bij verschillende panden sneuvelden de ruiten.


De plofkraak vond plaats net na 03.00 uur. Volgens getuigen was er sprake van twee explosies. Omwonenden moesten hun huizen verlaten. Ze zijn opgevangen in een eetcafé in de buurt. Ook  burgemeester Joyce Vermue kwam poolshoogte nemen. De brandweer en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen onderzoek bij de vernielde pinautomaat. Er zouden videobeelden van de vluchtende daders beschikbaar zijn.

Doelwit

De pinautomaat aan de Molenstraat is al vaker doelwit geweest van plofkrakers. In juni van dit jaar nog probeerden twee mannen de pinautomaat bij het filiaal van ABN Amro op te blazen. Die poging liep toen uit op een mislukking. Het tweetal vluchtte op een bromfiets, daarbij een aan de pinautomaat bevestigd explosief achterlatend. Ze lieten een explosief achter. Ook in juni moesten omwonenden hun huizen verlaten. Medewerkers van de EOD onderzochten het explosief, waarna dit met behulp van een robot werd verwijderd. Het explosief werd vervolgens aan de Wildertsedijk in Zundert tot ontploffing gebracht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures