Appartementen en horeca op plek van voormalig hotel De Roskam

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Gemeente Zundert gaat een intentieovereenkomst aan met projectontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed B.V. voor nieuwbouw op de plek van voormalig hotel-brasserie De Roskam, aan de Molenstraat 1 in Zundert. Dat heeft het Zundertse college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.


Er bestaan al langer plannen om nieuwbouw te realiseren aan de Molenstraat 1. Projectontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed heeft extra tijd uitgetrokken om een gedegen voorstel in te dienen bij de gemeente dat in lijn ligt met de Centrumvisie en de recent aan de gemeenteraad gepresenteerde visie De Nieuwe Tuintjes.

Nieuwe woningen

"Nu de Molenstraat heringericht is, zet het college zich in om nieuwe woningen te creëren binnen de bestaande bebouwing aan deze doorgaande weg", aldus wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening. "Zo is onder andere het ontwerp voor de Tantes van Van Gogh recentelijk onherroepelijk geworden en ligt er een initiatief voor het pand van Jacobs Kleding. Ook de herontwikkeling van de Roskam en het parkeerterrein is van groot belang voor deze kwaliteitsimpuls".

Vraag

Het voorstel van Maas-Jacobs Vastgoed geeft volgens het college antwoord op de enorme vraag naar middel dure en dure appartementen in het centrum. Het omvat 21 appartementen, waarvan 18 middeldure en drie dure. Daarnaast blijft het mogelijk om horeca te exploiteren, zoals nu ook het geval is. Ook de herinrichting van de parkeerplaats is onderdeel van het initiatief.

Inloopavond

De Gemeente Zundert en Maas-Jacobs Vastgoed houden gezamenlijk een inloopavond om de inwoners te informeren en de nieuwbouwplannen toe te lichten. De vrij toegankelijke inloopavond vindt plaats op woensdag 4 december van 19.00 uur tot 20.30 uur bij brasserie Proeftijd aan de Molenstraat 1 in Zundert.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES