Afbeelding
Foto: Pixabay

Opnieuw prestatieafspraken sociale huurwoningen Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Huurdersvereniging Zundert, Thuisvester en de gemeente Zundert hebben woensdag de jaarlijkse prestatieafspraken voor sociale woningen ondertekend. De partijen tonen zich tevreden over de samenwerking. De prestatieafspraken worden elk jaar gemaakt.

In de prestatieafspraken 2020 zijn concrete afspraken gemaakt over sociale huurwoningen, zoals beschikbaarheid van woningen, betaalbaarheid, duurzaamheid en huisvesting van speciale doelgroepen. Extra aandacht is uitgegaan naar de samenhang van ontwikkelingen in het sociaal domein, leefbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en wonen. Een voorbeeld hiervan is het convenant 'Vroeg erop af', waarbij de huurbetaling direct uit de uitkering wordt betaald voor de huurders die dat willen.

Waardering

Bestuurslid Jan Backx van de Huurdersvereniging, directeur-bestuurder Pierre Hobblen van woningcorporatie Thuisvester, burgemeester Joyce Vermue en wethouder Patrick Kok tonen zich tevreden over het resultaat. "Naast de extra huurwoningen die gebouwd gaan worden hebben wij grote waardering voor de gezamenlijke inzet om te zoeken naar oplossingen en maatwerk in het sociale domein", aldus Jan Backx van Huurdersvereniging Zundert

Woonvisie Zundert 2.0

De jaarafspraken passen binnen de lange termijnafspraken voor 2020 en de Woonvisie Zundert 2.0. Na de jaarlijkse evaluatie worden de bevindingen meegenomen in de afspraken voor het volgende jaar. Met deze afspraken en werkwijze voldoen de Gemeente Zundert, woningcorporatie Thuisvester en de Huurdersvereniging Zundert aan de eisen die de Woningwet hieraan stelt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief