Hennepkwekerij opgerold in winkelpand in Zundertse Molenstraat
Foto: Addo Sprangers

Hennepkwekerij opgerold in winkelpand in Zundertse Molenstraat

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De arrestatie van een 36-jarige man uit Wernhout die woensdag werd opgepakt voor het bezit van verscheidene kilo's hennep heeft donderdagmiddag geleid tot de ontdekking van een in werking zijnde hennepkwekerij in een winkelpand in de Molenstraat. In het winkelpand werd een 44-jarige man uit Zundert op heterdaad aangehouden. De politie verricht verder onderzoek.


Aan de Ettenseweg in Rijsbergen werd woensdag tijdens een verkeerscontrole een 36-jarige man uit Wernhout aangehouden met enkele kilo's hennep in zijn auto. De politie startte direct een onderzoek waarbij zij panden betrad in Zundert en Wernhout. In deze panden werden geen strafbare zaken aangetroffen. Tijdens nader onderzoek kwam de politie een winkelpand op het spoor in de Molenstraat in Zundert. In dit winkelpand,waar het bedrijf Old & New Zundert is gevestigd, trof de politie donderdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij.

Witwassen

Het winkelpand, gevestigd in het centrum van Zundert, leek van buitenaf op een 'normale' winkel. Achter- en boven het winkelgedeelte trof de politie twee hennepkwekerijen, een hennepstekkerij en een hennepdrogerij. Het aantal planten, stekken en gedroogde toppen wordt nog vastgesteld. In het winkelpand werd een 44-jarige man uit Zundert op heterdaad aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen op verdenking van witwassen. De politie doet verder onderzoek naar de betrokkenheid van meerdere verdachten in deze zaak. De politie onderzoekt tevens het wederrechtelijk gekregen financiële voordeel dat de verdacht(en) hebben genoten als gevolg van hun criminele bedrijvigheid.

Ondermijnende criminaliteit

De politie en de gemeente Zundert werken intensief samen in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, hierbij voeren wijkagenten, handhavers en ambtenaren openbare orde en veiligheid integrale controles uit binnen de gemeente. Hierbij wisselen de politie en de gemeente informatie met elkaar uit om ondermijnende criminaliteit in de gemeente te bestrijden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>