Nieuwbouw woningen Klein Zundert dichterbij door bedrijfsverplaatsing
Foto: Addo Sprangers

Nieuwbouw woningen Klein Zundert dichterbij door bedrijfsverplaatsing

  Algemeen,Nieuws

KLEIN ZUNDERT - De verhuizing van De Bruijn Mechanisatie van Klein Zundert naar Zundert maakt de weg vrij voor de nieuwbouw van woningen op de oude bedrijfslocatie. De Gemeente Zundert gaat aan de slag met herziening van het bestemmingsplan.


De Bruijn Mechanisatie verhuist van de Klein Zundertseweg 32 in Klein Zundert naar de Goorbaan 1a in Zundert, zo heeft zij vrijdag bekendgemaakt. De melding op grond van het Activiteitenbesluit voor de bedrijfsverplaatsing is inmiddels geaccepteerd. Op de oude locatie is op termijn nieuwbouw van woningen voorzien.

Geschikte locatie

De bedrijfsverplaatsing volgt nadat de Gemeente Zundert en de eigenaar van het bedrijf, Silvan Leenaerts, samen hebben gekeken naar een goede alternatieve locatie. De Goorbaan 1a is geschikt voor de huidige activiteiten van het mechanisatiebedrijf. De verwachting is dat de bedrijfsverplaatsing in het derde kwartaal 2020 gaat plaatsvinden.

Intentie

Het college van burgemeester en wethouder en de eigenaar van de Klein Zundertseweg 32 hebben de intentie uitgesproken om op termijn op de oude locatie nieuwbouw te realiseren. Wethouder Patrick Kok spreekt van 'een welkome aanvulling op het woningaanbod in de gemeente'. Hiertoe dient wel het bestemmingsplan te worden herzien. In de komende periode wordt hier gezamenlijk aan gewerkt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>