Afbeelding
Foto: Twan van Duijnhoven

Terugkeer supermarkt in Wernhout is in zicht

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

WERNHOUT - Het duurt nog een half jaartje, maar dan zal Wernhout eindelijk weer over een supermarkt beschikken. Met het bereiken van het hoogste punt van het nieuwbouwproject aan de Wernhoutseweg 135 en 135a werd hierop afgelopen vrijdag al feestelijk vooruitgeblikt met het hijsen van de vlag van supermarktketen Coop.

Het kan een hoogtepunt worden genoemd in een project waarvoor het plan dertien jaar geleden het levenslicht zag dankzij de initiatiefnemers Peter en Inge Mutsters. Een ambitieus plan, zo maakte architect Ad Schoenmakers in zijn toespraak duidelijk, vooral ook omdat slechts enkele jaren eerder de kleine maar ook enige supermarkt in Wernhout haar deuren sloot. De nieuwbouwplannen van Peter en Inge Mutsters - acht maanden geleden overgenomen door Pieter en Anja Geerts, een ondernemerskoppel dat voorheen een glastuinbouwbedrijf net over de grens in Meer runde - krijgen nu dus definitief gestalte. Het initiatief voorziet in de realisatie een supermarkt, twaalf appartementen (waarvan zes boven de supermarkt) en vier grondgebonden woningen met bijbehorende voorzieningen. Coop Vastgoed B.V. wordt de huurder van de winkelruimte.

Voortvarend

Een supermarkt prijkt al jarenlang met stip bovenaan het verlanglijstje van de Wernhoutse bevolking. Al jaren zijn de inwoners voor hun dagelijkse boodschappen aangewezen op nabijgelegen dorpen als Zundert en Achtmaal. Sinds buslijn 115 Wernhout niet meer aandoet, is het vooral ook voor oudere en minder mobiele inwoners nog lastiger geworden inkopen te doen. Een reden te meer voor de Gemeente Zundert om voortvarend aan de slag te gaan met het initiatief. Eind 2018 al nam het Zundertse college een positief besluit over de plannen, in januari 2019 gaf de gemeenteraad unaniem groen licht. Tot groot genoegen van wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, die eerder al sprak hij van een 'nu of nooit'-situatie vanwege de onder druk staande leefbaarheid in Wernhout.

Feestje

Die leefbaarheid krijgt met de komst van de supermarkt hoe dan ook weer een 'boost'. En dus werd er vrijdag alvast een bescheiden feestje gevierd in Wernhout. Han Hanegraaf sprak namens projectontwikkelaar Maas-Jacobs uit Zundert lovende woorden over de samenwerking met de vele lokale onderaannemers. Uiteraard waren tal van direct betrokkenen aanwezig: Peter en Inge Mutsters als initiatiefnemers, architect Ad Schoenmakers, makelaar Kees van Hassel, de toekomstige supermarktuitbaters Stien en Marco van de Goorbergh, acquisiteur afdeling vastgoed Peter Smit van Coop Supermarkten, diverse afgevaardigden van onderaannemers én uiteraard Pieter en Anja Geerts als uiteindelijke opdrachtgevers. Samen met hun kinderen Mandy, Chanel en Lauran mochten laatstgenoemden onder luid applaus officieel de vlag hijsen.

Kloppend dorpshart

De komst van de supermarkt en de woningen betekent tevens de start van een reeks nieuwbouwinitiatieven welke het dorpshart van Wernhout weer harder moeten laten kloppen. Zo komen er negen nieuwe woningen aan de Wernhoutseweg 120-122, waar Mertens Bouwmij vijf appartementen en vier grondgebonden woningen realiseert, toevalligerwijs ook nog eens deels op de plek waar de 'oude' supermarkt vroeger was gehuisvest. Restaurant-cafetaria De Bolle Buiken XXL heeft daarnaast het voornemen om de horeca verder uit te breiden en enkele appartementen te bouwen. "Deze initiatieven zorgen ervoor dat Wernhout een mooi, kloppend dorpshart krijgt dat het verdient," aldus wethouder Patrick Kok eerder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief