Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus krijgt vervolg
Foto: GrootGroenPlus

Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus krijgt vervolg

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus kende dit jaar haar derde editie. De beursorganisatie toonde zich na afloop tevreden genoeg om de beurs voort te zetten.


Voorjaarsbeurs Zundert werd aanvankelijk gestart voor een periode van drie jaar. Dit jaar was de derde editie. Volgens de organisatie wordt de beurs in ieder geval ook de komende twee jaar gehouden. „Maar we willen wel uitbreiding van het aantal deelnemers en het aantal bezoekers", zegt beursmanager Chantal van Kuyck.

Rendabel

"We hadden de eerste beursdag 121 bezoekers en in de avond 60 bezoekers voor de lezingen", vertelt ze. "Deze 60 zijn niet opgenomen in het getal van 121. De tweede dag zijn er 62 bezoekers geweest. Personeel, familie en leveranciers die voor besprekingen kwamen werden niet geregistreerd. Bezoek kwam onder andere uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Japan, Polen en Zuid-Korea. Een aantal standhouders heeft op de eerste dag al voldoende geschreven om de beurs rendabel te laten zijn".

Samenwerking

De Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus werkt samen met drie andere beurzen in het zuiden: Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant (Best) en TreeVention (Venlo). Die samenwerking wordt volgens Van Kuyck volgend jaar verder geïntensiveerd. „In 2019 bleek dat zo'n 60% van onze bezoekers ook de beurzen in Haaren en Best bezoekt. We willen potentiële bezoekers volgend jaar nóg meer wijzen op de voordelen om meerdere beurzen tegelijk te bezoeken."

Regionale kwekers

Kweker en medebestuurslid Didier Hermans is de Voorjaarsbeurs goed bevallen, maar kritiekloos is hij niet. „Het was niet druk, maar dat hoeft ook niet. Ik heb met een paar klanten lang kunnen praten, dat is het voordeel. Van collega's hoorde ik dat zij best wel wat verkocht hebben. Een delegatie van een grote kwekerij uit Zuid-Korea zorgde daarbij voor extra aanloop." Volgend jaar is Hermans er weer bij op de beurs. „We zijn met deze beurs begonnen en laten deze niet meer los. Maar ik ben niet tevreden over het deelnemersaantal. Tien bedrijven uit de regio Zundert aangevuld met wat bedrijven van verder weg is gewoon te weinig. Volgend jaar moeten er echt tien tot vijftien bedrijven bij. Het verbaast mij dat niet meer kwekers uit de regio Zundert hier staan. Als je je regio wilt promoten moét je hier gewoon staan."

Verschil

Volgens Chantal van Kuyck heeft de beurs heeft drie jaar gedraaid op vrijwilligers en zal zij de komende twee jaar zelfstandig gaan draaien. "Daarmee moeten er meer deelnemers en bezoekers worden getrokken. Inmiddels zijn daartoe ook de domeinnamen  www.voorjaarsbeurszundert.nl en www.groenbeurszundert.nl vastgelegd zodat we een duidelijker verschil kunnen maken in opzet maar zeker ook qua promotie en werving".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>