Afbeelding

Aanhoudingen bij taxi- en snorcontrole in Breda

112 Meldingen

BREDA - Twee mannen uit Breda en Zundert zijn zondagmorgen opgepakt in het centrum van Breda, omdat zij zonder vergunning tegen betaling vervoer aanboden.

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag met de Inspectie Leefomgeving en Transport en medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente Breda een controle op taxi’s en snorfietsen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Overtredingen Bij de controle van legale taxi’s werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overtreding van de maximum snelheid, parkeren en rijden in een gesloten verklaring. Een chauffeur kreeg een rijverbod van 36 uur opgelegd, vanwege de overtreding van de wekelijkse rust.

Risico De politie treedt op tegen snorfietsers die illegaal taxivervoer aanbieden, vanwege de oneerlijke concurrentie. Zij dragen geen belasting af. Bovendien lopen de passagiers extra risico dat de gebruikte vervoersmiddelen niet verzekerd zijn of in slechte staat verkeren. De actie in de binnenstad van Breda is gehouden naar aanleiding van klachten over illegaal taxivervoer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief