Afbeelding

Opnieuw verdachte aangehouden voor woningoverval in 2015

112 Meldingen

ZUNDERT - Een 28-jarige man uit St. Willebrord is donderdag omstreeks 23.00 uur met toestemming van de officier van justitie aangehouden in verband met de verdenking van betrokkenheid bij een poging tot een gewapende overval op een woning aan de Achtmaalseweg in Zundert, in 2015. Dinsdag 17 januari werd in deze zaak in de PI in Vught al een 46-jarige man gearresteerd.

De overval vond plaats op dinsdag 14 april 2015 rond 09.30 uur. De toen 85-jarige bewoner van een huis aan de Achtmaalseweg deed de voordeur open, nadat er bij hem was aangebeld. Hij verkeerde in de veronderstelling dat er een pakje afgeleverd werd. Twee onbekende mannen drongen vervolgens de woning binnen.

Bedreigen De daders, die hun gezichten bedekt hadden, bedreigden de bewoner en een toevallig aanwezige buurman (73) met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Ze vertrokken zonder iets te hebben buitgemaakt. Er raakte bij de overvalpoging niemand gewond.

Auto De twee mannen vertrokken in een zwarte BMW personenauto uit de 1-serie, die startklaar stond te wachten met nog een derde verdachte achter het stuur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief