NAC wint oefenduel tegen KV Kortrijk met 2-0

Algemeen

ZUNDERT - NAC heeft maandag in het Rat Verlegh Stadion in Breda een oefenduel tegen het Belgische  KV Kortrijk met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden gemaakt door Cyriel Dessers.

Het was de eerste wedstrijd van NAC in 2017 met aan het roer de nieuwe hoofdtrainer Stijn Vreven. Hij stuurde de volgende elf spelers als eerste het veld op: Brondeel, Sporkslede, O'Neill, Van Diermen, Smith-Brown, Verschueren, Garcia, Haemhouts, Korte, Dessers, Agyepong. KV Kortrijk kwam in de beginfase van het duel dreigend uit de startblokken, maar het was toch NAC dat in de eerste helft als sterkste ploeg uit de bus kwam. Dat leidde uiteindelijk ook tot de eerste treffer. O'Neill werd in het strafschopgebied vastgehouden bij een vrije trap, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Dessers mocht aanleggen en benutte het buitenkansje in de rebound: 1-0.  De spits van NAC kreeg later nog een goede scoringskans, maar vond toen de doelman van KV Kortrijk op zijn weg. Ook de Belgische tegenstander van NAC kreeg kansen, maar hierbij was NAC-doelman Brondeel attent. Na rust waren de bezoekers gevaarlijker, zonder daarbij echter veel scoringskansen te creëren. NAC hield in de verdediging goed stand en Brondeel hoefde nauwelijks in actie te komen. Vlak na rust was er nog een gevaarlijk moment, maar via de paal belandde de bal in de handen van de NAC-keeper. Aan de andere kant probeerde NAC via de counter gevaarlijk te worden. Dat zorgde vlak voor tijd voor de 2-0. Dessers werd aangespeeld en omspeelde de keeper, voordat hij de bal in het doel schoof: 2-0. NAC komt 16 januari weer voor de competitie in actie. Dan is Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard in Utrecht de tegenstander.