Afbeelding

Feestelijke opening boekspot Achtmaal

Algemeen

ACHTMAAL - Op 1 juli om 12.00 uur opent wethouder Jan Aarts Boekspot Achtmaal in de Nachtegaal.

Door bezuinigingen van de gemeente Zundert was het voor bibliotheek VANnU vanaf 1 mei niet langer mogelijk om de bibliotheekvoorziening In Achtmaal te handhaven. Vanaf het bekend worden heeft de “Werkgroep bibliotheek” gezocht naar oplossingen om zoveel mogelijk bij te dragen aan het leesplezier van de inwoners van Achtmaal. De werkgroep bestaat uit: vrijwilligers; leden van de dorspraad; bestuursleden van de Nachtegaal; directie van basisschool de Wegwijzer.

Boekspot Vanaf 1 juli is het mogelijk om in de Nachtegaal boeken te lenen die inwoners van Achtmaal hebben geschonken aan 'boekspot'. De dorpsraad heeft de boekenkast geschonken aangezien zij dit initiatief van harte ondersteunt. Deze staat beneden bij de bar, maar boven vind u nog veel meer boeken. Dus heeft u boeken in huis die u al heeft gelezen en wilt u ze delen met anderen, dan kunt u ze inleveren bij 'boekspot'. Het lenen van de boeken is gratis voor iedereen! Boekspot is open op alle momenten dat de Nachtegaal geopend is, maar in ieder geval maandag van 15.00-16.00 uur (behalve in schoolvakanties), dinsdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en op donderdagavond van 19.00-20.00 uur.

Vrijwilligers Om ervoor te zorgen dat dit initiatief kan blijven bestaan zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. Heeft u interesse en is lezen ook uw hobby, dan hopen wij u als vrijwilliger te kunnen verwelkomen bij 'Boekspot'. Het gaat maar om een enkel uurtje per week. U kunt zich aanmelden in de Nachtegaal of een mail sturen naar: achtmaalleest@gmail.com.

Dienstverlening naast Boekspot Jeugd: Om het lezen door de jeugd te blijven promoten zijn de jeugdboeken blijven staan voor de school. Uitlening aan de leerlingen in de klas blijft zoals het was. Alle kinderen van Achtmaal mogen uit deze collectie boeken lenen voor thuis. Hiervoor hoeven ze geen lid te zijn van de bibliotheek. Uitlening op maandag tussen 15.00-16.00 uur (behalve in schoolvakanties) en donderdagavond tussen 19.00- 20.00 uur. Volwassenen: Leden van Bibliotheek VANnU kunnen digitaal hun boeken reserveren. Vrijwilligers zullen zorgdragen voor het vervoer van de boeken naar Achtmaal. Tijdens openingstijden van de Nachtegaal kunnen leden dus altijd boeken ophalen en inleveren in de voormalige ruimte van de bibliotheek boven. Heeft u moeite met het digitaal reserveren en verlengen van boeken? Vrijwilligers kunnen u op maandag en donderdag daarbij helpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief