Afbeelding
Foto: Wielersport Kiekjes

Goed kerstweekend voor Trappistentrappers

Door: Anja Dockx Sport

ZUNDERT - De Trappistentrappers hebben genoten van het lange weekend met mooie ritten op zondag en de clubcross op dinsdag.

De wegploeg vertrok zondag met twaalf man voor een gewone ouderwets degelijke winterronde. Onderweg sloten nog enkele leden aan zodat ze uiteindelijk met zestien de rit tot een goed einde konden brengen. De omstandigheden waren prima, stilaan ga je de grens toch verleggen, geen problemen tegen gekomen en door het mooie gemiddelde op tijd weer terug voor een gezellige nazit.
Ook de veldrijders hadden het zondag goed naar hun zin. Buiten de groep van veertien man die vanuit Stuivezand op de fiets naar Sprundel reed waren er ook heel veel leden die op eigen gelegenheid, al dan niet op de fiets, hier heen gingen. Het was RTC de Smid weer gelukt een mooie toertocht te organiseren door het bosrijke grensgebied. Dat er af en toe lichte verwarring ontstond door de tegenliggers van de Nieuwmoerse toertocht deed daar niet aan af, een kwestie van goed de pijlen volgen en niet zomaar andere fietsers achterna rijden. De route was goed te doen, hier en daar een glibberige slijkboel maar het merendeel was goed berijdbaar. De pauzepost was rijkelijk voorzien van een ruim assortiment versnaperingen en verdiende, net als de toertocht, zeker een compliment.

Clubcross
Nu tweede Kerstdag op een dinsdag viel kan er over de clubcross helaas niets gemeld worden in deze editie van de Bode, de deadline is dinsdagochtend. Dat het er stormachtig aan toe zou gaan was echter wel duidelijk. Bij het laatste nieuws op onze website www.trappistentrappers.nl vind je alles wat je graag over de cross had willen weten.

Knappe prestatie
De felicitaties gaan uit naar Lars de Jong die afgelopen zaterdag tijdens de Waaslandcross in Sint-Niklaas zijn 25e overwinning van dit jaar op zijn palmares kon bijschrijven.

Programma
Met het extra lange Kerstweekend nog maar net achter de rug staat alweer een nieuw lang weekend voor de deur. Deze keer is het aanbod voor de veldrijders echter wel erg beperkt, alleen op oudejaarsdag zondag 31 december staat er zeggen en schrijven één toertocht op het programma en dat is in Westmalle. Wellicht is een eigen rondje een goed alternatief of je kunt meerijden met de wegploeg, die vertrekt als vanouds om 9.00 uur voor de winterronde. Op nieuwjaarsdag is er geen clubrit.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief