De spelers maken een reis door de highligts van het afgelopen jaar van de Volle Maon avonden. FOTO SASKIA ROKS
De spelers maken een reis door de highligts van het afgelopen jaar van de Volle Maon avonden. FOTO SASKIA ROKS Foto: Saskia Roks

Volle Maon neemt u mee op cabareteske reis

Door: Addo Sprangers 112 Meldingen

ZUNDERT - Wilt u mee op reis genomen worden door de spelers van de Volle Maon? U maakt een unieke reis door de highligts van het afgelopen jaar, alles bekeken met een Zundertse knipoog. De bestemming is lachzeker en kent een hoge amusementswaarde. De vertrekdata zijn 19, 20, 21, 26 en 27 januari.

DOOR SASKIA ROKS

Voor het inchecken van deze cabareteske en muzikale reis begeeft u zich naar de foyer van 'Bij Ons… in Zundert'. De foyer zal fungeren als vertrekhal want het thema van de Full Moon 2018 is "Airlines Zundert"

Airlines
Airlines Zundert is een breed onderwerp waar je veel kanten mee op kunt, legt voorzitter Ed Sprenkels uit. "Rond eind mei is het thema bekend en vervolgens hebben we daar een brainstormavond over. Vanaf dat moment kunnen de spelers alvast gaan nadenken over de invulling van de avond. In december worden de teksten aan elkaar voorgelezen. Eventuele dubbele grappen worden eruit gehaald. De verschillende scènes worden ingedeeld en er wordt geïnventariseerd wat er nodig is aan licht en geluid."

Open podium
Van oudsher staat het bestuur van de Volle Maon open voor nieuwe talenten op het podium. In principe mag iedereen zich aanmelden om mee te doen. De vaste kern bestaat al jaren uit spelers van 't Stuk, KPJ en cabaret Veldstraat. Sinds enkele jaren doet Paul Jochems als solist mee. Cabaret 't Stuk viert haar 30-jarig jubileum. Dit jaar nemen zij het publiek mee tijdens een rondvlucht boven Zundert en de omliggende kerkdorpen. De passagiers bespreken tijdens hun vlucht wat ze zien en dat dat gepaard gaat met de nodige humor, moge duidelijk zijn! Zij weten wel wie er in de hof ligt te zonnen in Schijf en wat er met de grond van Fort Oranje gaat gebeuren!

Eenheid
Het werken met een thema bevalt erg goed de laatste jaren. Voor het publiek is de voorstelling meer één geheel terwijl het concept van de diverse spelersgroepen hetzelfde is gebleven. Toch vergt het werken met een thema meer onderlinge afstemming maar dat is juist een pluspunt, beamen de spelers van 't Stuk. De voorstelling wordt begeleid door life muziek van de Full Moon Orchestra onder leiding van Richard alias Ries Havermans. Deze band bestaat uit maar liefst negen leden.

Gezocht
Het bestuur van de Volle Maon bestaat momenteel uit drie personen. Ed Sprenkels is voor het tweede jaar voorzitter. Ruud van Unen is al 27 jaar bestuurslid. En Cees van Overveld is sinds een paar maanden aangetreden als bestuurslid. Het bestuur is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Iemand die bereid is om met cijfertjes te werken. Het is eigenlijk maar een paar maanden per jaar, legt Ed uit. En je bent wel betrokken bij een gezellige vereniging, vult Cees aan. Mocht iemand geïnteresseerd zijn dan kan diegene contact opnemen met één van de bestuursleden.

Kaarten
Mocht u geen toegangskaarten als cadeautje onder de kerstboom hebben gevonden dan kunt u ze gelukkig nog gewoon zelf bestellen. Dit kan online via www.vollemaon.nl of persoonlijk bij de theaterkassa in 'Bij ons… in Zundert'. De voorstelling op 27 januari is echter al uitverkocht. Let op: er is ook een middagvoorstelling op zondag 21 januari, deze begint om 14.00 uur.

Foyer

In de foyer welke als vertrekhal van Zundert Airlines zal dienen, begint het spel al één uur voordat de werkelijke voorstelling begint. Het is dus aan te bevelen om ruimschoots op tijd te komen zodat u niets hoeft te missen.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief