Prins Bwoot d’n jirste. FOTO SASKIA ROKS
Prins Bwoot d’n jirste. FOTO SASKIA ROKS Foto: Saskia Roks

Banaonblussers gaon Banaonsociaal

Door: Addo Sprangers 112 Meldingen

ZUNDERT - Prins Bwoot d'n jirste heeft al zin in het komende carnaval. Hij is juist klaar met het opnemen van een promotiefilmpje voor de carnavalsoptocht op zaterdag 10 februari. Iedereen met een versierde fiets, versierde scooter of versierde scootmobiel wordt opgeroepen om lekker mee te doen met de bonte stoet. Of misschien heb je net een 'meske' versierd? Zij mag dan ook mee! Kortom, ze zijn op zoek naar jou, om mee te doen in de carnavalsoptocht van het Banaonblussersrijk.

DOOR SASKIA ROKS

In het dagelijks leven heet de nieuwe Zundertse prins, Brian Boot. Menig carnavalsvierder zal hem herkennen van zijn rol als Grootste Boer. Hier en daar sloot een ambtstermijn en moest er wisseling van de wacht plaatsvinden. Zodoende kwam het dat Brian Boot werd gevraagd om tijdens het komende carnaval de scepter te zwaaien over het Banoanblussersrijk."Ik vind het hartstikke leuk dat ik daarvoor gevraagd ben, het is een grote eer." En ja, de volledige naam van de prins is een hele mond vol: Prins Bwoot d'n jirste, Banaon de zevende!

Basisschool
Op de basisschool in groep 8 heeft Brian al ervaring opgedaan als prins carnaval. Hij kijkt er naar uit om dat verhaal straks te vertellen aan de huidige jeugdprins van zijn oude basisschool, nu Zonnebloem genaamd. "De eerste carnavalsdag vind ik toch wel de leukste. Het bezoek aan de kinderen en de bejaarden is heel dankbaar om te doen." Verder laat de kersverse prins het allemaal maar op zich afkomen. Maar door zijn vorige functie als boer zal het carnavalsprogramma niet helemaal een verrassing zijn.

Optocht
Door het scholenbezoek hoopt de nieuwe prins de kinderen meer bij het carnaval te kunnen betrekken. Het is de bedoeling dat lekker veel kinderen met versierde fietsen onderdeel van de optocht gaan uitmaken. "Ik vond het zelf als kind vroeger ook heel leuk om op m'n versierde fietsje met Koninginnedag door het dorp te rijden, herinnert de prins zich nog wel. "Het moet een bonte stoet worden, voor groot en klein, voor iedereen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief