Deelnemers Verbeeten Challenge.
Deelnemers Verbeeten Challenge.

Verbeeten Challenge 2018 overtreft alle verwachtingen

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZUNDERT - Afgelopen zondag vond de Verbeeten Challenge plaats. Deze vijfde editie overtrof alle verwachtingen. Al voordat de dag begon was het aantal deelnemers via de nieuwe website groot en het gesponsorde bedrag hoger dan ooit. Individueel en in teamverband legden de deelnemers gezamenlijk meer dan 100.000 km af, verdeeld over verschillende sportonderdelen.

Het doel is om geld in te zamelen voor Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten, met vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch. Dit jaar wordt het bedrag besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier voor bestralen van vrouwen met borstkanker. De voorlopige opbrengst is € 76.300,- maar hier zitten extra stortingen en de dagopbrengst van 8 april nog niet bij. Het definitieve bedrag wordt nog bekendgemaakt.

Deelnemers
Uit Zundert werd deelgenomen door diverse deelnemers en in clubverband door Wielerdorp Rijsbergen en de Trappistentrappers uit Zundert. Beide teams hadden rond de € 1.000,00 met hun team opgehaald! Complimenten voor dit bedrag en ook voor de uitzetters van de route wat ieder jaar door de Trappistentrappers word uitgezet. Een club met het hart op de goede plaats. Bedankt namens de verbeetenchallenge voor ieders inzet en bijdrage!

Samen sterk tegen kanker
Voor jong en oud was er keuze genoeg om zich samen sportief in te zetten tegen kanker. 1509 deelnemers hebben er samen voor gezorgd dat het wederom een unieke dag was vol plezier, emotie, een lach en een traan. Dit jaar werd de Challenge gesteund door diverse ambassadeurs zoals Ivy van den Heuvel, Leo Alkemade, Freek Bartels, Frans Sol en Jan Janssen.
De Verbeeten Challenge wordt volledig belangeloos georganiseerd en dankzij vele sponsoren mogelijk gemaakt. Dit jaar was het de 5e editie en het idee is geboren in 2014 bij het uitbrengen van het Boekje "Neeltjes-Tour" geschreven door Corina Roelands uit Zundert waarvan de opbrengst ging naar het Verbeetenfonds.
Met dit initiatief werd ook het idee geboren en gerealiseerd, nl. het organiseren van een fietschallenge.
Afgelopen zondag 8 april waren zo'n 70 vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. De zonovergoten dag is uiteindelijk vlekkeloos verlopen.
In 2018 was de vertrek- en aankomstplaats nog Tilburg, maar voor 2020 wil de Verbeeten Challenge groeien naar een driesteden-evenement, met een start&finish in Tilburg, Breda én Den Bosch. Het doel voor een echte challenge tussen de drie steden!! Samen sterk tegen kanker in de regio West-Brabant!
www.verbeetenchallenge.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief