Afbeelding
Foto: Video still / Evert Jakobs

Aanhangwagen gaat eigen weg in de Veldstraat

Door: Guus Arnouts Algemeen

ZUNDERT - Op de beveiligingscamera's in de Veldstraat was zondagavond een bijzonder voorval te zien: een aanhangwagen achter een auto schiet los en rijdt met een vaart de aangrenzende oprit op. 

De losgeraakte aanhangwagen veroorzaakte geen schade toen hij bij Karel Dictus de oprit opreed. Volgens Dictus ligt heeft het incident te maken met de staat van de weg. "De aanhangwagen is waarschijnlijk door een kuil in de straat losgeschoten." Hij heeft de aanhangwagen gerepareerd in zijn garage aan huis. "Ik heb  de wagen samen met de eigenaar nagekeken. Er waren slechts wat kabeltjes stuk."

Zwaar verkeer
Straatbewoner Evert Jakobs deelde de beelden op Youtube. Volgens hem heeft het voorval ook te maken met de staat van de Veldstraat en het vrachtverkeer wat de straat als sluiproute neemt. "Dit is nu maar een kleine aanhanger, maar kunt u zich voorstellen, wat er met de straat gebeurd als hier tig keer per uur zware vrachtwagens doorheen denderen, of land/bouw verkeer met aanhangers zand van 40- 50 ton?", vraagt hij zich af in het bijschrift van het filmpje. Volgens Jakobs doet de politie er niets aan omdat er niet gehandhaafd kan worden. 

Aanpak
De gemeente Zundert laat weten dat er iets aan de situatie in de Veldstraat wordt gedaan. Het college van B&W wil zwaar vrachtverkeer dan ook verbieden om voortaan door de Veldstraat te rijden. Dat verkeersbesluit ligt tot 3 juli ter inzage, als er geen zienswijzen meer worden ingediend, plaatst de gemeente eind juli verkeersborden.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief