Noviteitenkeuring
Noviteitenkeuring Foto: GGP

Wat brengt de toekomst voor jonge kwekers?

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZUNDERT - Begin augustus zal in samenwerking met vakblad De Boomkwekerij en onder leiding van Arno Engels een discussie met jonge boomkwekers/ondernemers georganiseerd worden. Onderwerpen die ter tafel komen zijn vooral gericht op de toekomst voor jonge kwekers. Hoe zien zij de ontwikkelingen in teeltbedrijven voor zich? Wat verwachten zij van hun (professionele) toekomst?

Het thema van de 28e editie van vakbeurs GrootGroenPlus die van 3 t/m 5 oktober te Zundert gehouden zal worden is The Future = Green. En die toekomst, die ligt natuurlijk ook grotendeels in handen van de jongere generatie. Daarom is het essentieel om hen te betrekken in de ontwikkelingen waarmee de sector te maken heeft. In navolging van de discussie die te lezen zal zijn in de beursspecial, zullen ook andere activiteiten ontwikkeld worden waarmee een brug geslagen kan worden naar de jonge boomkwekers en ondernemers.

Keuringen
Een van deze activiteiten is hen betrekken bij het keuren van de nieuwigheden. Tijdens GrootGroenPlus worden nieuwe gewassen geïntroduceerd en worden de KVBC-awards uitgereikt. De nieuwigheden worden ingezonden door bedrijven uit binnen- en buitenland. Voorafgaand aan de beurs keurt de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) deze planten. Aanmelden van nieuwigheden voor de tentoonstellingskeuring kan nog tot 1 september 2018.

Games
Leuk om te melden is dat GrootGroenPlus in 2018 ook besloten heeft om vier games uit te brengen. De eerste zal binnenkort uitgebracht worden. Samen met de drie games die daarna volgen vormen ze één groot spel dat online gespeeld kan worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief