Afbeelding
Foto: Tom van der Put / SQ Vision

Uitslaande brand rieten dak villa 'Mons Ramorum'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RIJSBERGEN - De brandweer is donderdagmiddag met groot materieel uitgerukt naar een brand aan Antwerpseweg in Rijsbergen. Daar staat de villa 'Mons Ramorum' met een rieten kap in brand. De Antwerpseweg werd daarom gedeeltelijk afgesloten door de brand en rook. Bewoners van woningen rondom het pand zijn geëvacueerd.

Rond 17:45 uur gaf het brandweer sein 'brand meester', maar er wordt de volgende uren nog nageblust. Bij de brand vanmiddag is niemand gewond geraakt. Wel bracht de brand een sterke rookontwikkeling met zich mee in de dorpskern van Rijsbergen door het in brand gevlogen riet. Volgens een ooggetuige was de villa nauwelijks zichtbaar door de vele rook. 

De oorzaak van de brand ligt bij schilders die met een verfbrander bezig waren bij het huis. 

Ramen en deuren dicht
Bewoners van vier omliggende huizen werd verzocht om uit veiligheidsoverwegingen hun woningen te verlaten door de rookontwikkeling, ook wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De kinderen in De Plaetse en kinderdagverblijf Kober hadden geen hinder van de brand of rook en er was geen reden om De Plaetse eventueel te ontruimen. 

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief