Tim Verlaar, de winnaar van de kleurwedstrijd, mocht met drie vrienden een middag komen schieten.
Tim Verlaar, de winnaar van de kleurwedstrijd, mocht met drie vrienden een middag komen schieten. Foto: marionmiac

Winnaars kleurwedstrijd Cloveniers Gilde Sint Bavo

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van de Sint Bavo kerk te Rijsbergen, had het cloveniers gilde een kleurwedstrijd georganiseerd.

De kleurplaten werden volop uitgedeeld tijdens de mooie dag in de parochie tuin tijdens de viering. Met het inleveren van de kleurplaat kon een arrangement gewonnen worden wat bestond uit een uitleg luchtgeweer schieten met 3 vrienden/vriendinnen. Uit de ingekomen kleurplaten werd unaniem de winnaar gekozen en dat werd Tim Verlaar. Hij kwam dan ook met 3 vrienden op zondag 16 september naar gildelokaal de “Snaphaan” alwaar ze werden ontvangen met een glas fris en cake. Na uitleg over de middag konden de jongens aan de slag. Zij dachten er makkelijk over maar kwamen er al snel achter dat er toch meer achter zit dan alleen de trekker over halen. Met het luchtgeweer werd er geschoten op een afstand van 10 meter. Met veel aandacht volgden ze de instructies op van onze jeugdbegeleider en mochten ze eerst de proefschoten af laten gaan. Daarop volgend werd er een onderlinge wedstrijd geschoten. Tot slot mochten ze nog een keer met het flobert schieten op 50 meter om het verschil eens mee te maken.

De jongens hadden er duidelijk veel zin in en na 3 uur geconcentreerd bezig te zijn geweest werd er afgesloten met een medaille voor allemaal.

Wil jij ook eens een keer komen schieten met (lucht)geweer? Kijk op onze website www.gildesintbavo.nl voor de mogelijkheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief