Een onderdeel van de Fancy Fair wat niet meer weg te denken is, is de Truckersrit. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Een onderdeel van de Fancy Fair wat niet meer weg te denken is, is de Truckersrit. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Fancy Fair Feestweekend staat voor de deur

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Het Fancy Fair Feestweekend staat weer voor de deur. Een gezellig weekend voor jong en oud, met als doelstelling 'geld ophalen voor goede doelen'. De voorbereidingen voor het evenement zijn bijna rond, het bestuur is het helemaal klaar voor. "Laat het Feestweekend maar beginnen!" aldus voorzitter Johan van Rijckevorsel.

Goede doelen

Het doel van het Fancy Fair Feestweekend is om aan de hele kant een hoop gezelligheid te brengen in de Rijsbergse gemeenschap. Zo is er op zaterdagavond volop feest met onze eigen, welbekende DJ-Jantje en een optreden van de Buren van de Brandweer. Op zondag is er zoals ieder jaar de Hollandse Middag met optredens van diverse artiesten waaronder Django Wagner en Henk Dissel. Ook speelt de band 'Kompakt' dit jaar weer met een aantal Rijsbergse friends; een aantal bekende zangers/zangeressen uit ons eigen dorp. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen in de Koutershof. Bij de kinderhoek is ook toezicht, dus terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben, kunnen de ouders in de tent genieten van de gezelligheid.

Aan de andere kant heeft de Fancy Fair als doelstelling om geld te doneren voor goede doelen. Alle opbrengsten van het hele weekend worden verdeeld onder verschillende goede doelen in en rond Rijsbergen.

20 jaar Truckersrit

Een onderdeel van de Fancy Fair wat niet meer weg te denken is, is de Truckersrit op zaterdagmiddag. Voor vele gehandicapten en minder validen is dit hét uitstapje van het jaar. Maar ook de ruim 80 chauffeurs genieten deze dag volop. Heel Rijsbergen en omstreken mag weten dat de Truckersrit weer van start gaat, want onder luid getoeter wordt de route vanuit de Koutershof gereden.

Dit jaar is een jubileumjaar voor de Truckersrit: zaterdag 6 oktober zal de tocht namelijk voor de 20e keer vertrekken. De minder validen gaan ongeveer vanaf 12.30 uur instappen in de trucks, waarna rond de klok van half 2 de stoet zal vertrekken.

Voorzitter Johan van Rijckevorsel is trots op deze truckersrit. "De Truckersrit is een prachtig onderdeel van het Feestweekend. Als je ziet hoe de passagiers genieten, dat brengt een mens kippenvel. De hele stoet, het luide getoeter en de blije, enthousiaste gezichten maken alles goed. Daar doe je het voor: deze mensen de dag van hun leven bezorgen. We zijn dan ook heel blij met alle vrijwilligers die hieraan mee willen werken. Dit zijn niet alleen de chauffeurs, maar ook sponsoren, vrijwilligers die helpen de gehandicapten te voorzien van een drankje en een aandenken. Maar daarnaast ook zeker alle verkeersregelaars die de hele stoet van ruim 80 trucks in goede (rij)banen leiden."

Een nieuw jasje

Het Fancy Fair Feestweekend probeert met de tijd mee te gaan. Johan van Rijckevorsel geeft aan dat social media tegenwoordig een belangrijke factor is. "Je ziet tegenwoordig iedereen, niet alleen de jeugd, met een mobiel in zijn of haar handen. Allemaal kijken ze even op Facebook. Entreekaarten worden tegenwoordig online besteld en hoeven bij een entree alleen maar gescand te worden. Dit jaar zijn wij ook begonnen met het online verkopen van onze entreekaarten. Ook de website is helemaal opgefrist en up-to-date gebracht. Je moet toch met de tijd meegaan. Het Fancy Fair Feestweekend bestaat al vele jaren, maar ons bestuur houdt een jonge geest."

Meer informatie over het Fancy Fair Feestweekend en over de online kaartverkoop is te vinden op www.fffeestweekend.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief