Zanggroep Belcanto bestaat 40 jaar en wil dit samen haar oud-leden gaan vieren.
Zanggroep Belcanto bestaat 40 jaar en wil dit samen haar oud-leden gaan vieren.

Jubileumviering 40-jarig bestaan Zanggroep Belcanto

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WERNHOUT - Op zaterdag 20 oktober vindt de jubileumviering van Zanggroep Belcanto plaats. Het was op 27 mei 2018 namelijk 40 jaar geleden, dat deze werd opgericht. De H.Mis - die door leden en oud-leden gezongen gaat worden - begint om 19.00 uur in de kerk van Wernhout. Na de viering is er een gezellig samenzijn bij Café Van T in Wernhout.

Op 27 mei 1978 werd Jongerenkoor Wernhout opgericht door de toenmalige pastoor v.d. Goorbergh en een leerkracht van de basisschool, dhr. de Jong. In 1997 heeft het koor een naamswijziging ondergaan, dit omdat het repertoire veranderde in meer moderne liederen, en omdat de gemiddelde leeftijd van de koorleden aan het stijgen was. Sinds die tijd heten ze Zanggroep Belcanto, wat 'mooi gezang' betekend.

Oud-leden

In het voorjaar van 2018 stonden er veel vieringen op het programma, daarom heeft de jubileumcommissie besloten om de viering van het 40-jarig bestaan te verzetten naar het najaar. Er werd druk gezocht naar adressen en mailadressen van oud-leden, om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om dit jubileum met het koor mee te vieren. Inmiddels hebben alle personen, waarvan een adres te achterhalen was, een uitnodiging ontvangen.

Mocht je geen uitnodiging ontvangen hebben en toch lid zijn geweest van Jongerenkoor Wernhout en/of Zanggroep Belcanto dan mag je je alsnog opgeven om deel te nemen aan de viering, of aanmelden dat je op 20 oktober komt, via belcanto.koor@gmail.com of via tel. 076-5970992 of 076-5962718.

Repeteren

Het is de bedoeling dat er twee repetities voorafgaand aan 20 oktober, samen met de leden en oud-leden gerepeteerd zal worden.

Dit zal plaatsvinden op dinsdag 9 en dinsdag 16 oktober van 19.45 tot 21.30 uur in de kerk van Wernhout.

Er zijn wat oude bekende nummers terug op de plank gelegd, maar er zullen ook nummers van het huidige repertoire gezongen worden. Deze zijn voor de oud-leden makkelijk om aan te leren.

Nieuwe leden

Belcanto bestaat uit zo'n 20 mannen en vrouwen tussen de 40 en 65 jaar oud. Naast zingen staat gezelligheid ook hoog op het lijstje.

Niet alleen oud-leden worden gevraagd om zich aan te sluiten bij de jubileumviering, maar ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom! Ben je zo net na de vakantie op zoek naar een nieuwe hobby, dan is dit misschien wel iets voor jou! Ook instrumentalisten (denk aan dwarsfluit, gitaar enz.) kunnen in het koor hun talenten laten horen.

Kom vrijblijvend een keer langs op de repetitie op dinsdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in de kerk van Wernhout. Informatie aanvragen kan natuurlijk ook via belcanto.koor@g.mail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief