Leden en oud-leden verzorgen de dienst tijdens de jubileumviering.
Leden en oud-leden verzorgen de dienst tijdens de jubileumviering.

Geslaagde jubileumviering Zanggroep Belcanto

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WERNHOUT – Afgelopen zaterdag werd het jubileumjaar van Zanggroep Belcanto afgesloten met een viering in de kerk van Wernhout. Deze werd verzorgd door leden en oud-leden van het koor. Zo'n 175 aanwezigen genoten van de mooie zang die ten gehore werd gebracht.

Vanaf het voorjaar is een werkgroep bezig geweest om de oud-leden op te sporen. Kosten noch moeite werden gespaard om het 40-jarig bestaan van het vroegere 'jongerenkoor' van Wernhout te laten slagen. Ongeveer 200 oud-leden werden aangeschreven. Zestien oud-zangers wilden de sprong nog wel eens wagen om te kijken of ze het zingen nog niet waren verleerd. Het klonk weer als vanouds. Mooie volle klanken vulden de kerk.

Jubilarissen

Het koor telde vier jubilarissen die zich sinds de oprichting, al 40 jaar dus, inzetten voor de groep. Dick Kouters, Lia van Trijp-Huijbregts, Francina Damen-de Meijer en Rita Gommers zijn in hun jonge tienerjaren al lid geworden van de groep, en zingen nu nog steeds uit volle borst mee. Zij werden voor hun inzet beloond tijdens de dienst met een bos bloemen en een muzikale onderscheiding.

Receptie

Na de viering in de kerk werd iedereen uitgenodigd om mee te gaan naar Café Van T, waar de jubilarissen de felicitaties in ontvangst konden nemen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, de opkomst was geweldig. Door middel van een beamer presentatie werden oude foto's getoond en kwamen de verhalen van vroeger naar boven. Ook het archief werd door menigeen nog eens doorgebladerd. Het was een geslaagde avond. Er zal door Zanggroep Belcanto nog lang over nagepraat worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief