Mooie plaatjes bij de Galderse Meren.
Mooie plaatjes bij de Galderse Meren. Foto: @-Wouters

Topdag voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

ZUNDERT - Met ruim 900 deelnemers op zondagochtend aan de start voor de veldtoertocht kunnen de Trappistentrappers met grote tevredenheid terugkijken op een zeer geslaagde evenement. Niet alleen vanwege de mooie opkomst maar ook vanwege het prima verloop van deze eerste vernieuwde editie.

Rond zeven uur op de kille zondagochtend gingen de eerste vrijwilligers al het veld in om de route voor de allerlaatste keer te controleren, niets werd aan het toeval overgelaten. Een uur later vertrokken de eerste deelnemers en velen zouden hen volgen. De talrijke verkeersregelaars hadden intussen hun positie bij de diverse oversteekplaatsen al ingenomen, uitkijkend naar de eerste deelnemers en de eerste zonnestralen.

Bidon
Na vertrek langs ‘de Beek’ kwam men al snel in het Frans Baantje waar Club Diana werd bezocht. De pijlen volgend over de parkeerplaats, sommigen wisten de weg daar ook zonder pijlen, waar alle deelnemers een leuk presentje kregen in de vorm van een mooie knalrode Club Diana bidon. Het vroeg wel enige creativiteit om deze extra bidon onderweg mee te nemen.
Langs beekjes en sloten werd de route vervolgd richting Kaarschot waar een splitsing werd gemaakt tussen de 47 en de 60 km route die het Mastbos mee pakte. Altijd mooi om daar te fietsen, langs het water, door het hoge bunt en prachtige bospaden. Ook hier zag je af en toe een fietser met een vertwijfelde blik wanneer hij door de verblindende laagstaande zon een pijltje had gemist en het spoor even bijster was. Bij de Galderse Meren kwamen beide routes weer samen. Heerlijk om zo dicht langs het water te fietsen, door de regenbui van vrijdag was van los zand nauwelijks nog sprake.

Na de pauze
in Meersel-Dreef, waar het ons aan niets ontbrak, was het technische parcours van de Mosten aan de beurt. Dat is ook zo’n parcours waar je niet genoeg van kunt krijgen, slingerpaadjes, heuveltjes, gaten en bulten, alles zit erin. Met af en toe een de-leukste-thuis tafereeltje als iemand eens een greppeltje over het hoofd ziet of niet op tijd uitgeklikt komt bij een mislukte poging een heuvel te beklimmen. Blijft leuk om te zien, zolang de gevolgen binnen de perken blijven natuurlijk. Het merendeel had echter genoeg techniek (of geluk) in huis om ongeschonden hun weg te kunnen vervolgen. En die leidde hen naar de Krochten, voor de Trappistentrappers bekend terrein maar daarom niet minder leuk om te fietsen.

Organisatie
Nicole en Henri vonden deze invasie van zoveel vrolijke fietsers schitterend om te zien en waren ook onder de indruk van de goede organisatie van dit evenement. En dat vinden wij ook, niets dan lof voor de veldtoertocht commissie en vooral ook voor de vele vrijwilligers die zich alweer van hun beste kant hebben laten zien. Hartelijk dank!

Programma
Op 1 november is er een veldtoertocht in Weelde, daarvoor kan onderling worden afgesproken.
Met op zondag 4 november een toertocht in Terheijden en een in Roosendaal staan de veldrijders weer voor een keuze, de groep die om 8.30 uur bij van T vertrekt gaat naar Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief