Acht nationaliteiten in gesprek. FOTO MICHIEL BRANDT
Acht nationaliteiten in gesprek. FOTO MICHIEL BRANDT Foto: Michiel Brandt

In gesprek met nieuwkomers bij Taalcafé Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op maandag 28 oktober vond het Zunderts Taalcafé voor de vierde keer plaats. Deze keer in de Annaschool in Zundert. Er waren rond de 50 mensen, waarvan 35 nieuwkomers.

Het Taalcafé is een ontmoetingsplaats voor Zundertenaren en Nieuwkomers die de taal willen leren spreken. Nederlands leer je ook op school, maar het meest door met iedereen te praten. We gaan er in het Taalcafé bewust eens voor zitten om met elkaar verhalen te delen en taal te leren. In het Taalcafé komen mensen met vluchtelingenachtergrond in contact met Zundertenaren die het leuk vinden om kennis te maken met de Zundertse nieuwkomers. Het is geen opleiding, het gaat om informeel met elkaar kletsen en kennismaken. Als je uit Syrië, Irak, Somalië of Eritrea komt, leer je de gezellige Brabanders niet meteen kennen. Kinderen zijn ook welkom, deskundige vrijwilligers houden hen leuk bezig, zodat beide ouders mee kunnen komen, zonder dat oppas geregeld moet worden.

Oproep

Als jij het leuk vind om eens een avondje te praten met mede-Zundertenaren uit een heel andere wereld, kom dan naar het Taalcafé. Je kunt één keer of meerdere keren komen, dat staat je vrij. Het Taalcafé is vrij toegankelijk.

De eerstvolgende avond is op 12 november in de Annaschool in Zundert, Berkenlaan 156. Het begint om 19.00 uur, ontvangst vanaf 18.45. Koffie en thee zijn gratis. Om 20.30 uur is het weer afgelopen. Iedereen komt met een glimlach buiten!

Vragen? Mail naar a.huijbregts@swzundert.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief