Deelnemers aan de toertocht.
Deelnemers aan de toertocht. Foto: TT

Mooie opkomst Trappistentrappers

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het was weer een prachtige zondagochtend om te fietsen, met een frisse start maar weinig wind en een heerlijk zonnetje erbij. Dat komt ons goed van pas want met mooi weer weten altijd veel Trappistentrappers de weg naar Van T te vinden.

De wegploeg werd opgedeeld in twee groepen. De eerste groep telde 22 man die een vlekkeloze winterronde reden in een mooi tempo. De tweede groep reed met 10 man plus een gastrenner. Ook in deze groep werd goed gefietst, jammer dat de chauffeur ter hoogte van Roosendaal ziek rechtsomkeer moest maken. Geen muzikale begeleiding bij aankomst deze keer, in tegenstelling tot vorige week toen ‘Twee Veuraf’ de deelnemers aan de veldtoertocht een warm muzikaal onthaal gaf. Er was nog wel soep over van vorige week, die volgens onze soepkenners nog best binnen te houden was.

Veldtoertocht

Onze veldtoertocht liefhebbers, een twintigtal deze keer, reden de rit bij café Huis ten Halve in Roosendaal, georganiseerd door Audax Klub Nederland. Een vereniging die ooit bestond uit lange-afstands fietsers die zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een allround fietsclub. Als altijd een mooie en goed verzorgde rit, voor de pauze in Belgie, na de pauze over de Rucphense Heide. De meesten van ons hebben deze vaker gereden en kennen de route al wel maar zeker het gedeelte na de pauze blijft uitdagend en leuk om te fietsen. Het parcours van bijna 45 km lag er prima bij en was goed te doen maar met name diegenen die op de fiets heen en terug zijn gereden hadden er toch wel genoeg aan.
Dan zijn er bij dat mooie weer natuurlijk ook altijd volop Trappistentrappers die de kans niet laten lopen om zelf een rondje te rijden, is het niet op de weg dan wel in het bos, genietend van het vallend blad en de mooie herfstkleuren.

EK Veldrijden

In de namiddag was het weer volop genieten van de Europese Kampioenschappen veldrijden in Rosmalen waar ‘wij’ (Nederlanders) weer eens flink uitpakten. Zowel bij de vrouwen Beloften als bij de Elite een volledig Nederlands podium! Ook bij de mannen Junioren en Elite was er goud voor onze landgenoten. Prachtig, was vast niet gelukt zonder de luidkeelse aanmoedigingen van die enthousiaste Trappistentrappers ter plaatsen.

Programma

Zondag 11 november vertrekken de liefhebbers van de racefiets om 9.00 uur bij van T. In de nabije omgeving staan een tweetal veldtoertochten op het programma, een in Brecht en een in Ossendrecht. Onze veldrijders verkiezen de toertocht in Ossendrecht en zij vertrekken om 8.30 uur bij Van T in Wernhout.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief