De jubilarissen José Everaerts, Johan Cockx, Jac Mouws en Rina van Ostaayen.
De jubilarissen José Everaerts, Johan Cockx, Jac Mouws en Rina van Ostaayen. Malou Evers Fotografie

50 jaar Con Amore met vier leden van het eerste uur

Sport en vereniging

ZUNDERT - Reden voor een feestje, vinden de leden. Voor een kleine vereniging als Con Amore is ieder lid goud waard. Elke speler is nodig in het orkest, iedereen zet zich belangeloos in voor de vereniging en investeert tijd en moeite om het orkest levendig te houden.

Bij zo relatief weinig leden heeft inmiddels bijna iedereen al zijn of haar inzet getoond in het bestuur of een commissie en elke bijdrage wordt gewaardeerd. Niet voor niets is Con Amore een hechte club, waar naast de muziek ook het sociale aspect van groot belang is.

Zonder de leden te vergeten, die misschien ‘maar’ 42, 45 of 48 jaar lid zijn, is het toch bijzonder dat er nog vier leden van het eerste uur bij zijn, die dan ook hun 50-jarig lidmaatschap mogen vieren.

Jubilarissen

Allereerst gedenken wij mede-oprichter en dirigent van Con Amore, Jan Evers. Hij nam in 1978 het initiatief tot de oprichting van een orkest, om zijn leerlingen te laten samenspelen. Hij heeft zich altijd ingezet voor de opleiding van zowel jong als oud en heeft een groot aandeel in de vorming van het huidige orkest. Helaas is hij onlangs overleden en kan hij dit jubileum niet meer beleven.

Jac Mouws vierde eerder dit jaar al zijn 90ste verjaardag en nu dus de verjaardag van ‘zijn’ Con Amore. Als vader van een van de spelende kinderen was hij mede-oprichter en 25 jaar lang voorzitter van Con Amore. Daarna is hij als ere-voorzitter steeds met enthousiasme aanwezig bij alle activiteiten om te helpen, de spelers een hart onder de riem te steken en vooral te genieten van de gezelligheid.

Rina van Ostaayen, José Everaerts en de huidige voorzitter Johan Cockx maakten deel uit van de allereerste speelgroep en zijn nog steeds onmisbare spelers van het huidige orkest.

Tijdens het jubileumconcert zal Con Amore u meenemen naar die afgelopen 50 jaar, door onder andere de favoriete werken van deze jubilarissen ten gehore te brengen.

Receptie en concert

U bent van harte welkom om alle spelers van Con Amore met dit lustrum te feliciteren tijdens de receptie op zaterdag 1 december vanaf 19:00. Uiteraard hopen wij op veel publiek tijdens het aansluitende concert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief