Nicole met haar
Nicole met haar "gezin". Foto: N v. Elteren

Jongerenproject Afriana Foundation 'Help a child, change a life'

Sport en vereniging

ZUNDERT - In de maand november wordt al vele jaren in de katholieke kerken van de 5 parochiekernen in Zundert aan jongeren, die zich bezig houden met een project in een derde wereldland, de ruimte gegeven om te vertellen over hun werkzaamheden. Dit jaar staat de Afriana Foundation centraal. De in Klein Zundert opgegroeide Nicole van Elteren is de grote drijfveer achter deze stichting.

Bijna 7 jaar geleden is Nicole haar zus gaan bezoeken in Malawi. Nicole werd enorm geraakt door het feit dat er zoveel pasgeboren baby’s overleden omdat hun moeder geen borstvoeding had of overleden was tijdens of kort na de bevalling.

Terug in Nederland heeft ze alles opgezegd en is ze voorgoed vertrokken naar dit prachtige maar o zo straatarme land Malawi. Van haar spaargeld is ze in de hoofdstad babyvoeding en flesjes gaan kopen en zo is haar project van start gegaan.

Momenteel heeft Nicole 21 kinderen in haar huis wonen. Daarnaast ontvangen 45 kinderen, woonachtig in de dorpen, tussen de 0-18 maanden lactogene babyvoeding, 25 kinderen tussen de 18-24 maanden ontvangen 1 liter melk per dag en 60 kinderen ontvangen 2x daags een gezonde pap. In het hongerseizoen wat veelal 6 maanden per jaar is ontvangen 250 kinderen eten, daarnaast ontvangen ze schoolgeld, school uniformen en schoolbenodigdheden, medische ondersteuning, basis benodigdheden zoals zeep en kleding. De families worden geholpen met zaden (soja, bonen, mais, pinda’s) en kunstmest gedurende het plantseizoen.

Ze doet ongelofelijk goed werk en heeft al veel bereikt in de afgelopen zes jaar. Ze doet dit werk geheel vrijwillig en haar ouders hebben hiervoor 6 jaar geleden een stichting opgericht. Deze stichting heeft een ANBI status.
Op de website www.afrianafoundation.org en ook op de Facebook pagina van de Afriana Foundation kunt u nog veel meer vinden en lezen over het werk van Nicole.

Op 17 november in de Trudokerk Zundert, 18 november in de Bavokerk Rijsbergen, 24 november in de Corneliuskerk Achtmaal en in de OLV van Altijd Durende Bijstand Wernhout en op 25 november in de Willibrorduskerk in Klein Zundert komt de moeder van Nicole, Lilian, tijdens de weekendvieringen vertellen over het werk van Nicole.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief