Toon de Beer is al 40 jaar Keizer bij Gilde Sint Jan in Wernhout.
Toon de Beer is al 40 jaar Keizer bij Gilde Sint Jan in Wernhout.

Toon de Beer 40 jaar Keizer bij Gilde Sint Jan Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - "Het Gilde staat bij mij voorop, daar houd ik alles voor vrij. Het is een hobby die ik niet kan missen". Hij mag dan al 90 jaar zijn, zijn schietkunst met flobertgeweer mag er nog steeds zijn.

Toon is een vitale levensgenieter. Toon draagt sinds 1978 een van de meest prestigieuze titel in het Gilde; hij is namelijk Keizer. Het was toen 99 jaar geleden dat er een Keizer was. Om deze status te behalen moet je drie keer achtereen het Koningschieten winnen, dit wordt eens in de 4 jaar gehouden. Toon heeft Koning geschoten in 1970, 1974 en 1978. Het Gilde heeft maar 1 Keizer, dit ben je voor het leven of wanneer je het lidmaatschap opzegt, dan zijn er nieuwe kansen op deze titel. Het Gilde Sint Jan mag de Keizer eren, want al het werk wat hij voor het Gilde, Kring FSKB en de KringBaronie en Markiezaat heeft verricht zijn er vele. Hij heeft zitting gehad in het bestuur van Kring Baronie en Markiezaat, secretaris geweest van onze Kring FSKB en is voorzitter geweest van de Jaarmarkt/Rommelmarkt (die al jaren wordt gehouden op de derde dag in juli), en is nog altijd aanwezig om te helpen als er groepen buiten de schietvereniging komen schieten. Daarnaast zit je als Keizer in het bestuur, waar Toon altijd aanwezig is maar heb je geen stemrecht. Elke dinsdag gaat Toon nog trainen van april tot en met november. Gilde Sint Jan is trots op hun Keizer en hopen dat hij nog vele jaren met plezier en een goede gezondheid lid mag zijn van Gilde sint Jan Wernhout.

Receptie

Om dit heugelijk feit te vieren biedt Gilde Sint Jan Wernhout Toon de Beer een receptie aan. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 23 november van 19.00 tot 21.00 uur in Café De Valk in Wernhout. Iedereen is van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief