Strawberry Sailor Singers weer goed op dreef

Algemeen

ZUNDERT - Strawberry Sailor Singers naar Shantyfestival Veere. In tegenstelling tot de veel grotere koren die in Veere optraden, dienden de sailors, zoals de leden in de volksmond in Zundert genoemd worden, het niet te hebben van kwantiteit, maar van de kwaliteit.

Het koor met haar originele en gevarieerde repertoire en haar meerstemmigheid kwam weer ouderwets goed uit de verf. Dat is ook de reden waarom de sailors vaker gevraagd worden op evenementen die oog hebben voor kleinere maar meer authentieke koren die zich bovendien niet in 'maatpakjes' hijsen, maar zeer divers zijn uitgedost. Het lijkt wat ongeregeld en ontspannen, maar dat is het zeker niet. Eenmaal op het podium blijken de leden even enthousiast als gedisciplineerd.

Vanwege de motregen in de ochtend, die later die middag veranderde in een stortregen, was er minder publiek dan bij de voorgaande editie. De sfeer was er echter niet minder om. De twintig sailors kwamen goed op stoom en kunnen weer terugkijken op drie geslaagde sessies tijdens dit evenement.

Tienjarig bestaan

Het koor gaat zich nu vooral concentreren op haar tienjarig bestaan dat zij, samen met enkele andere groepen uit een gevarieerd genre, gaat vieren op zondagmiddag 15 oktober 'Bij Ons in Zundert'.

Ondertussen zullen in de zomermaanden nog enkele optredens worden afgewerkt in onder meer Stampersgat, Terneuzen (Vliegende Hollander) en Maritiem Den Bosch.

Plaats voor zangers en accordeonist

Momenteel telt het koor 23 leden en staat onder de even vakkundige als enthousiaste leiding van dirigent John Kok. Het koor heeft nog plaats voor drie zangers (één per stemgroep) en een extra accordeonist naast de twee huidige. Overige muzikanten bespelen de gitaar, de banjo, de fluit, tin-whistle, Bodrhan en af en toe een theekist en wat ander slagwerk..

Het aantal optredens per jaar wordt beperkt tot circa twaalf, afhankelijk van maritieme evenementen die soms tweejaarlijks plaatsvinden zoals volgend jaar weer Dordt in Stoom en Vlissingen Maritiem.

Het repertoire, authentiek en zonder smartlappen maar wel met enkele Nederlandse nummers, en de ledenlijst is op te vragen per mail via voorzitter@strawberrysailorsingers.nl

Repetities vinden wekelijks plaats op maandagavond in Het Wapen van Zundert of Café 2 in de Katerstraat van 20.00 tot 22.00 uur.

Kom gerust eens vrijblijvend luisteren. De sailors houden wel hun zomerreces van 17 juli t/m 14 augustus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief