Ensemble Romancero zoals ze in het Van Goghkerkje zullen optreden.
Ensemble Romancero zoals ze in het Van Goghkerkje zullen optreden. Foto: Greetje van Son, Waalre

Adventsconcert in Van Goghkerkje

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op zondag 9 december zal er in het Van Goghkerkje in Zundert een lichtend adventsconcert worden gegeven. Het belooft een betoverende en feestelijke kerstreis te worden met Ensemble Romancero.

 

Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie) brengen dan hun programma ‘A la Vida Bona’, een muzikale ode aan al het goede van het leven. Kerstliederen uit de diverse windstreken worden afgewisseld met feestelijke romances en ballades uit de lage landen en Spanje. Ook Gustavo (12 jaar) levert met zijn heldere jongenssopraan een bijzondere bijdrage aan dit hartverwarmende kerstconcert. Mirjam Wesselink de Barrientos legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse “Bel Canto” repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en meerdere malen mee optrad in Amsterdam.
Gitarist Michael Benedik studeerde klassiek gitaar aan de Musikhochschule van Dortmund en in Utrecht. Als solist verzorgde hij optredens in Vredenburg, Parijs, Siena en Vuelva. Voor meerdere theaterproducties schreef hij de muziek, vaak door flamenco geïnspireerd.
Rodrigo Barrientos is als percussionist van oude muziek ensembles actief in festivals en projecten in Duitsland, Utrecht en Amsterdam. Als producent verzorgt hij klassieke CD producties van musici om hem heen en in opdracht van derden.
Gustavo Barrientos Wesselink zong al jong de sterretjes van de hemel. Samen met zijn ouders en grootmoeder gaf hij performances in het Van Abbemuseum te Eindhoven.

 

Reserveren
Het concert op zondag 9 december begint om 15.30 uur in het Van Goghkerkje te Zundert en duurt ongeveer een uur.

Info en reserveren via info@concerten-vangoghkerkje.nl of per telefoon 076-5976419; nadere informatie vind u op www.concerten-vangoghkerkje.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief