Afbeelding
Foto: Mieke van Meer

Kijken, kletsen en klunen tijdens Hart van Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Na een jaar afwezigheid, is 'Hart van Rijsbergen' weer terug. Op zaterdagavond na Sinterklaas zetten de Rijsbergse ondernemers vanaf 18.00 uur hun beste beentje voor. "Laten zien wat je als ondernemer in huis hebt op een laagdrempelige manier", is het motto van organisator de Rijsbergse Ondernemers Vereniging (ROV).

ROV-voorzitter Han Magilse is blij dat er dit jaar weer meer ondernemers de schouders onder het evenement willen zetten. "Vorig jaar hebben we het evenement moeten afblazen wegens gebrek aan animo. Heel jammer. En dat vonden veel ondernemers en klanten ook. Het is dan ook goed om te zien dat er dit jaar weer meer deelnemers zijn dan in de voorgaande jaren."

Laten zien

Sommigen menen dat de Rijsbergse Ondernemers Vereniging dit jaar haar 50e verjaardag viert. Volgens bronnen van de Heemkundekring Zundert/Rijsbergen is dat feestje pas in 2020. Hoe dan ook, de ROV bestaat al lange tijd. Ondanks die respectabele leeftijd trekt de vereniging ook nieuwe jonge leden. Zoals de 22-jarige Marcha Poppelaars. Een jaar geleden startte zij met haar kapsalon HairLounge69 en sinds een maand is ze lid van de ROV. "Ik vind het fijn om in contact te komen met andere ondernemers", zegt ze over haar kersverse lidmaatschap. "Je kunt altijd iets van elkaar leren of voor elkaar betekenen. Zo'n evenement als Hart van Rijsbergen is natuurlijk hét moment om je te presenteren." Omdat Marcha's kapsalon buiten de Sint Bavostraat/Hogestraat is gevestigd, heeft zij tijdens Hart van Rijsbergen een plaats bij Koutershof. "Ik ga vooral gezellig kletsen met de mensen die langskomen en advies geven over wat ik doe, foto's van feestkapsels laten zien en kinderen vlechten", somt Marcha op. "In Koutershof is dit jaar sowieso veel te zien en te doen", haakt Han aan. "Bijna alle verenigingen en clubs die er thuis zijn, laten zich zien. Van dansclub en yoga tot biljart en creatief schilderen. En ook de bibliotheek is die avond open om rond te neuzen."

PK's

Het centrum van Rijsbergen is op 8 december gezellig verlicht en versierd met vuurkorven en kerstbomen. De kerstman is paraat met zijn arrenslee met paarden. Wie wil kan met hem een rondritje maken door het dorp. De kleurplaten die de kinderen van de basisschool, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal ontvingen, kunnen ze inleveren bij de kerstman. Dat geldt ook voor de volwassenen die hun 'kluunkaart' vol hebben. Han: "We hebben het dit jaar wat gemakkelijker gemaakt. Al met een klein aantal stempels maak je kans op prijzen. De winnaars van de kleurwedstrijd en de kluunkaarten maken we bekend via de ROV-Facebookpagina." Rondom het Lindekensplein zijn nog meer pk's te vinden. Autobedrijf Janssen houdt onder andere een bandenwisselwedstrijd en Pevekima chauffeurstrainingen trekt naar het dorpshart met een grote oplegger. "Leuk om te zien dat iedere ondernemer het op zijn eigen manier invult", vindt Han.

Spetterende vuurwerkshow

De avond wordt rond 21.15 uur afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. "Een andere show dan in voorgaande jaren", zegt Han. "Nog groter en mooier. Het is zeker de moeite waard om op 8 december een kijkje te komen nemen in het dorp." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief