Michel Wuyts en Geert Vandenbon vermaken het publiek tijdens hun show in Rijsbergen.
Michel Wuyts en Geert Vandenbon vermaken het publiek tijdens hun show in Rijsbergen. Foto: Facebook Wielerdorp Rijsbergen

Wielerminded Rijsbergen hangt aan lippen van Michel Wuyts

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - 'De professor van de koers' wordt hij wel genoemd. We hebben het over Michel Wuyts, dé sportcommentator van België. In een bijna uitverkochte Koutershof nam de meesterverteller zijn toehoorders vrijdag mee in de wereld van het wielrennen.

Op initiatief van Stichting Wielerdorp Rijsbergen was Wuyts naar Rijsbergen gehaald om er samen met Geert Vandenbon de show 'Dag & Nacht Koers!' te brengen. Het was het inmiddels vierde Wielertheater onder de vlag van Stichting Wielerdorp Rijsbergen. Wuyts en Vandenbon hadden de zaal binnen 'no time' aan hun lippen hangen. Wielerverhalen werden hierbij afgewisseld met prachtige Vlaamse liedjes van Geert Vandenbon. Rijsbergen genoot van de vele verhalen en anekdotes welke Wuyts ogenschijnlijk achteloos uit zijn mouw wist te schudden.

Frank Vandenbroucke

Zo gaf hij de bezoekers een kijkje in het privéleven van Jacques Anquetil, de Franse wielrenner die vooral bekendheid verwierf doordat hij als eerste de Ronde van Frankrijk vijf keer wist te winnen, een prestatie die later werd geëvenaard door Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Ook vertelde hij over het leven van het Vlaamse supertalent Frank Vandenbroucke, de renner die het volgens kenners in zich had om net zo groot te worden als Fausto Coppi, maar deze belofte nimmer wist in te lossen. Wuyts kwam verder onder meer met een anekdote over een sms van Sven Nys, belichtte zijn samenwerking met wielercommentator José de Cauwer én lichtte een tipje van de sluier op over de mysterieuze Andrei Tchmil.

Eerbetoon

Michel Wuyts kreeg de wielerliefhebbers in De Koutershof hierbij muisstil. Hij begon de avond met een eerbetoon aan 'De Neel' ofwel Jean Nelissen, met voorsprong dé wielercommentator van Nederland. Nelissen verzorgde namelijk bijna dertig jaar het tv-commentaar tijdens de Tour de France. Aan het einde van de avond bleek Wuyts daarnaast nog over onvermoede zangtalenten te beschikken, getuige zijn prachtige vertolking van het lied 'Laat Me' van Ramses Shaffy. Mocht Michel Wuyts ooit uitgesproken raken over het de koers, dan ligt er altijd nog een prachtige muziekcarrière voor hem in het verschiet. Samen met Geert Vandenbon uiteraard. Het enthousiasme onder het Rijsbergse publiek was na afloop groot, al blijft het onduidelijk wie er nog het meest heeft genoten van de avond: Wielerdorp Rijsbergen of Michel Wuyts zelf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief