Nat en glibberig in Ulicoten.
Nat en glibberig in Ulicoten. Foto: gvg

Trappistentrappers tussen de buien door

Sport en vereniging

ZUNDERT - Stormachtige wind en fikse buien in de aanloop naar zondagochtend. De voorspellingen voor die ochtend waren echter goed genoeg om nog dertien renners voor de winterronde op de been te brengen.

Dat pakte goed uit, met een afnemende maar wel nog stevige wind en nauwelijks regen gezien. Ze fietsten letterlijk en figuurlijk mooi tussen de buien door. Een deelnemer had last van een achterband die aan één kant plat stond, verder deden zich geen meldenswaardige gebeurtenissen voor. Nog voor de plensbuien Wernhout hadden bereikt zaten zij al aan de Leffe bij Van T. De eenzame RTC Zundert renner van vorige week heeft de smaak te pakken en meldde zich ook deze keer bij het Trappistentrappers team.

Veldtoertochten

Onze mannen in Wouw waren nogal te spreken over de mooie toertocht van de Molenrijders, één van de mooiste van dit seizoen, met een prima organisatie. De hele rit hebben ze het droog kunnen houden en verrassend genoeg viel het parcours reuze mee, hier en daar een natte strook of plas maar over het algemeen gewoon goed berijdbaar. Ook in Ulicoten werd gefietst, onder het motto: 'hoe natter hoe modder'. De mensen van WV Tourmalet hadden hun best gedaan, een mooie rit uitgezet vanuit camping Ponderosa . De verzorging was prima, dat mag gezegd worden, zowel de verkeersregelaars als de pauzepost waren, net als in Wouw trouwens, tiptop in orde. De route zelf was spannend, niet alleen door de uitdagende mountainbike parcoursen die er in zaten maar vooral ook door de nattigheid. Plassen waar je niet omheen kon en verder eigenlijk alleen maar slijk, en juist die glibberige ondergrond maakte er een behoorlijk zware rit van.

Uit de kast

Een gevoelig onderwerp voor menig Trappistentrapper. We zijn zuinig op onze spullen, verslijten doet het niet dus weggooien is niet aan de orde en we kunnen er maar moeilijk afscheid van nemen. Na een aantal jaren puilt je kast uit van de shirtjes, zomerjacks met lange en korte mouwen, winterkleding idem dito, schoenen, sokken, broeken, handschoenen, teveel om op te noemen. Op een enkele ‘antiek’ liefhebber na blijven we ook wat clubkleding betreft graag bij de tijd en schaffen we telkens de nieuwste versie weer aan, er komt alleen maar bij. Ook nu weer, de nieuwe bestellingen zijn binnen. Diegenen die een bestelling hebben gedaan kunnen deze vanaf heden afhalen bij Jack van Hoydonck. Misschien een mooie gelegenheid om meteen wat oude fietskleding uit de kast te halen en bij Jack in te leveren, die heeft er nog een hele goede bestemming voor.

Programma

Zondag 16 december staan weer diverse veldtoertochten op het programma, een in St-Job in ’t Goor, een in Oosterhout en een in Hoogerheide. Onze veldrijders vertrekken om 8.30 uur bij Van T, welke richting ze gaan wordt onderling overlegd. De wegploeg vertrekt als vanouds om 9.00 uur voor de winterronde, dit alles als het weer het toelaat natuurlijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief