Wedstrijd 11 en 12 jaar.
Wedstrijd 11 en 12 jaar. Foto: John vermeeren

Eerste Cyclocross Sporting Oekel in dorpskern Rijsbergen succesvol

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - De weersomstandigheden met hagel, regen en wind zorgden voor de eerste moddercross in 2018. Renners snakken na alle droogte in het najaar naar natte omstandigheden. Voor het publiek en de renners eindelijk dit jaar de omstandigheden, die bij een cyclocross passen.

Dat was te merken. Veel renners waren op komen dagen om de strijd aan te gaan met de modder. Het nieuwe parkoers in de dorpskern is goed ontvangen door de renners en het publiek. Sporting Oekel had er alles aan gedaan om goed uit te pakken. Oud wielrenner Theo van de Velde heeft een parcours uitgezet van ongeveer twee kilometer met technische details en rechte stukken voor de krachtpatsers.

Van de Rijsbergse deelnemers werd Kai Jochems dertiende bij de categorie 5 en 6 jaar. Rens Schalk behaalde de tweede plaats bij de 11 en 12 jarigen.

Sporting Oekel kijkt terug op een geslaagde keuze met de traditionele jaarlijkse cyclocross naar de dorpskern te halen met ongeveer 300 deelnemers en dankt alle sponsoren.

Winnaars bij de categorieën

Olivier Klippel ( 5 en 6 jaar), Finn Jordens ( 7 en 8 jaar), Maike Tazelaar ( 9 en 10 jaar), Lars Prins ( 11 en 12 jaar), Senne Schuybroek ( 13 en 14 jaar), Brent Broosus ( 15 en. 16 jaar), Liene Meeusen ( dames 15+), Michiel van Echelpoel ( mtb 17+), Henny Roelen ( 50+), Kris Smits ( 40+), Jonas Bruyninckx ( 17+).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief