Ad van Kuijck is de gastspreker bij Café Brein.
Ad van Kuijck is de gastspreker bij Café Brein.

Ad van Kuijck gastspreker bij Café Brein in Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op 'derde kerstdag', donderdag 27 december a.s., vindt zoals steeds op de vierde donderdag van de maand in Zundert weer het Café Brein plaats. Deze bijeenkomst beoogt een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor mensen die op welke wijze dan ook betrokken zijn of belangstelling hebben voor NHA (Niet Aangeboren Hersenletsel). Personen met NAH, familieleden, mantelzorgers en andere betrokkenen zijn op deze bijeenkomst welkom.

Café Brein biedt de gelegenheid aan lotgenoten om ervaringen te delen en vooral ook om in een ongedwongen sfeer elkaar te ontmoeten en te spreken. NHA kan een gevolg zijn van een CVA, een hersentumor, een ongeval, Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan. Het Café Brein wordt als Burgerinitiatief ondersteund door de gemeente Zundert.

Gewoonlijk wordt een van de bezoekers aan de bijeenkomst uitgenodigd om zijn of haar ervaringen te delen met de overige bezoekers. Veelal levert dat aangrijpende en emotionele verhalen en reacties op waar velen zich in herkennen.en daardoor zijn de bijeenkomsten ook ten aanzien van voorlichting en informatie van grote waarde.

Bij de bijeenkomst op 'derde kerstdag' wordt van deze gewoonte afgeweken. In overleg met de bezoekers aan eerdere edities is gekozen om die dag een gastspreker uit te nodigen in de persoon van voormalig pastor Ad van Kuijck, die in Rijsbergen geboren is.

Ad is werkzaam als geestelijk verzorger in het Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg. In die rol begeleidt hij patiënten die vragen hebben over het leven en adviseert hij patiënten en verzorgers over levensbeschouwelijke en ethische zaken. Ook begeleidt hij bewoners en cliënten van een Zorgcentrum in Made, die gebruik moeten maken van de wet voor de langdurige zorg.

De gastspreker zal tijdens Café Brein 3 onderwerpen aan de orde stellen. Serieuze kwesties, die hij steeds weet te verpakken in een humorvolle presentatie die veel betrokkenen erg zal kunnen aanspreken.

Café Brein vindt op donderdag 27 december a.s. plaats in Brasserie Proeftijd aan De Molenstraat in Zundert. De parkeerplaats van Proeftijd is via de Molenstraat en Markt gewoon bereikbaar.

Café Brein is voor iedereen gratis toegankelijk en begint steeds om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief