Hilda Vliegenthart heeft samen met Juul de bloemen uitgereikt aan Net de Vooght.
Hilda Vliegenthart heeft samen met Juul de bloemen uitgereikt aan Net de Vooght. Foto: John Verschuren

Rijsbergse Net de Vooght is 20.000e bezoeker Nieuwe Nobelaer

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RIJSBERGEN - Cultuurcentrum de Nieuwe Nobelaer uit Etten-Leur ontving zondag de 20.000e theaterbezoeker van het seizoen. Net de Vooght uit Rijsbergen was de gelukkige. Zij ontving uit handen van directeur-bestuurder Hilda Vliegenthart en zangtalent Juul een prachtig boeket bloemen en een enveloppe gevuld met toegangskaarten, waarmee ze de rest van het seizoen maandelijks gratis naar een theatervoorstelling kan.

De verkoop van het theaterseizoen 2018-2019 breekt alle records. In seizoen '14-'15 kwamen er nog slechts 8.000 mensen naar Nieuwe Nobelaer. Na een reorganisatie en nieuwe programmering naar Etten-Leurse maat én wens, mocht het cultuurcentrum afgelopen seizoen 20.000 bezoekers begroeten. Dit bezoekersaantal is dus nu in december al geëvenaard, waarmee de verwachting ingeluid wordt dat het bezoekersaantal van Nieuwe Nobelaer dit seizoen ongekend hoog uit gaat vallen.

"Dat we vandaag al, zo relatief vroeg in het theaterseizoen, de 20.000 bezoeker mogen begroeten, stemt mij ongelofelijk trots", aldus Vliegenthart. "Achter de schermen werken onze medewerkers er hard aan om onze bezoekers een onvergetelijk bezoek aan Nieuwe Nobelaer te bieden. Dat steeds meer theaterbezoekers ons weten te vinden, en ook regelmatig terug keren, is een kroon op dat harde werken. Daarnaast zien we ook een stijgende lijn in het aantal bibliotheekbezoekers en cursisten Kunsteducatie. Seizoen 2018-2019 kan voor ons nu al niet meer stuk!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief