Lobke de Rooij turnt zich naar een zilveren medaille
Lobke de Rooij turnt zich naar een zilveren medaille

Zilver en brons voor Olympia Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - In het weekend van 15 en 16 december mochten een aantal turnsters van Olympia Wernhout in actie komen in Prinsenbeek. Zij turnden hun eerste plaatsingswedstrijd, waarbij zij met een goede prestatie door kunnen stromen naar de regiofinale.

Allereerst kwamen Hebe Lodders en Floor van Dongen in actie. Zij zijn beide dit jaar gepromoveerd naar de 4de divisie en komen voor het eerst in dit niveau uit. De spanningen waren aanwezig, maar beide hadden ze er veel in in. Hebe turnde een hele stabiele wedstrijd, waarbij ze bij elk toestel hoge punten scoorde. Zij eindigde 1ste op brug, 2de op sprong, 4de op vloer en 5de op balk. Dit heeft ertoe geleid dat zij eenb bronzen medaille in ontvangst mocht nemen! Floor deed goed mee en eindigde met brug, balk en sprong in de top 10. De vloer ging helaas wat minder goed, waardoor ze uiteindelijk op een nette 14de plaats is geëindigd in het eindklassement.

In de middag kwamen Maudie Lodders, Noor van Gils en Natalia Lalev in actie. Ook voor Maudie en Natalia was het de eerste keer in de 4de divisie. De zenuwen waren te zien en het was afwachten hoe de concurrentie het deed. Tijdens de wedstrijd bleken de andere turnsters ook wel heel goed te zijn. Maudie, Natalia en Noor konden echter heel goed mee. Noor blonk uit op vloer waar zij een 4de plaats behaalde. Maudie deed het erg goed op balk en haalde een 6de plaats op dit toestel. Natalia liet twee hele mooie sprongen zien en werd beloond met de 2de plaats. Daarnaast werd zij ook 5de op het toestel brug. Uiteindelijk hebben Noor, Maudie en Natalia respectievelijk een 7de, 8ste en 14de plaats behaald in het eindklassement.

Op zondag waren Lobke de Rooij en Romy van den Nouweland aan de beurt. Lobke was enorm zenuwachtig, maar heeft haar beste wedstrijd ooit geturnd. Zij werd 1ste op sprong, 2de op brug, 4de op vloer en 6de op balk. Hierdoor heeft zij zich als tweede geplaatst in het eindklassement en kreeg zij een zilveren medaille omgehangen! Romy was deze wedstrijd iets minder geconcentreerd, maar door haar twee mooie sprongen behaalde zij alsnog een nette 14de plaats.

Gwen Bommelijn turnde als junior 5de divisie aan de andere kant van de zaal. Een spannende wedstrijd, waarbij zij drie nieuwe elementen zou laten zien. Zij turnde met veel zelfvertrouwen haar oefeningen en dit is de jury niet ontgaan. Na drie toestellen stond zij 5de, maar toen moest de balk nog geturnd worden. Ook deze deed zij heel goed, maar helaas viel ze heel vervelend bij haar afsprong. Haar wedstrijd eindigde bij de EHBO en krukken. Ondanks dit nare einde kan Gwen trots zijn op haar wedstrijd. Ze heeft laten zien dat ze het kan en dat ze mee kan draaien met de top. Alle energie richten we nu op het herstel en de volgende wedstrijd!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief