Met een schone fiets weer naar huis.
Met een schone fiets weer naar huis. Foto: gvg

Trappistentrappers rijden thuiswedstrijd

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het jaar is nog maar net begonnen, het wegseizoen laat nog lang op zich wachten maar toch wordt er al stevig getraind. Zeker de mensen die een deelname aan een wedstrijd gepland hebben, de Ronde van Vlaanderen of een ander evenement, laten geen kans onbenut om de conditie op te vijzelen.


Wekelijks zijn vele Trappistentrappers volop actief bij de veldtoertochten, worden stevige trainingsrondjes gereden op doordeweekse avonden en zaterdagochtend en kennen we een flinke opkomst bij de zondagse Winterronde. Zoals afgelopen zondag toen vijfentwintig deelnemers aan de start verschenen om in twee groepen de eerste Winterronde van het nieuwe jaar te rijden. Het tempo waarmee gereden wordt is al behoorlijk stevig voor de tijd van het jaar, dat beloofd wat.

Overburen

Onze veldrijders namen massaal deel aan de veldtoertocht van RTC Zundert. Met overbuurman café de Valk als vertrekpunt was het voor Trappistentrappers eigenlijk een ‘thuiswedstrijd’. Je kon je energie wel kwijt op zondagochtend, de mannen van RTC hadden opnieuw een mooi parcours uitgezet maar vooral ook een snel parcours. Natuurlijk waren de prima fietsomstandigheden en een bijna perfecte ondergrond daar ook wel debet aan. Goed uitgepijld, voldoende verkeersregelaars, waar nodig waarschuwingsbordjes en een goede ontvangst bij aankomst, tel dat bij elkaar op en je hebt een toertocht waarmee je heel dik tevreden kunt zijn.

Derde helft

Vreemd eigenlijk dat we bij het fietsen geen eerste of tweede helft hebben maar wel een altijd goed bezochte derde helft. Deze keer bij de Valk, ons eigen clublokaal had een day off zodat na afloop ook de wegploeg hier aanschoof. Met sfeervolle live muziek zat de stemming er al snel goed in, een gezellige nazit vol Jupiler wijsheid, onderbroekenlol en dans waarbij de foxtrot duidelijk favoriet was.

Mededelingen

De leden die zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse commissie, chauffeurs en bestuur feestje op zondagmiddag 20 januari worden verzocht zich vóór 14 januari op te geven via feest@trappistentrappers.nl.

Programma

Zondag 13 januari staat een tweetal veldtoertochten op de lijst, een in Putte en een in Wortel. De veldrijdersploeg vertrekt om 8.30 uur bij van T, de bestemming wordt nog bepaald.
De wegploeg rijdt de Winterronde, vertrek om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Ook niet onbelangrijk, zondag is het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Huijbergen waar heel veel Trappistentrappers niet alleen gaan kijken, maar vooral supporteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief