Rini feliciteert de kampioen. FOTO HANS SCHRAUWEN
Rini feliciteert de kampioen. FOTO HANS SCHRAUWEN Foto: Hans Schrauwen

Aaron Broos B kampioen van de spanning in 2018

Sport en vereniging

ZUNDERT - In een bikkelharde maar zeer sportieve competitie bleven de beste biljarters van de voorwedstrijden in de poulefase nog bovenaan. In poule 1 won Jef Roelands 3 wedstrijden o.a. met 20-19 van een sterke Hans Evers. Totaal scoorde Jef een moyenne van 0,706, terwijl Hans 0,843 noteerde. Beide spelers gingen door naar de kruisfinale. Ludo Sprenkels en Leo Koeken bleven onder de maat.

Bij poule 2 moest Loek Havermans meteen voorrang verlenen aan de goed carambolerende Frans Jochems via 19-20. Loek kon herstellen tegen de latere kampioen Aaron Broos: 20-15 na 36 beurten en moeizaam de partijpunten snoepen van sponsor Rini van Beers: 20-17 in 26 keer. Aaron Broos klopte Rini van Beers met 20-12 (22 b.) en won met minimaal verschil van de Rijsbergse Frans Jochems met 20-19 (39 b.). Dus Loek en Aaron naar de kruisfinale. Rini van Beers en Frans Jochems wonnen maar 1 partij en moesten afhaken.

In de belangrijke kruisfinale waren de koppelmaatjes Jef Roelands en Loek Havermans even de weg kwijt. Jef leed een gevoelige nederlaag tegen Aaron Broos: 6-20 (32 b.) en Loek had geen kans tegen Hans Evers: 10-20 in 31 beurten.

In de strijd om het brons was Jef Roelands nog niet hersteld van zijn verliespartij in de kruisfinale. Loek kon wel omschakelen, wat bij hem lukte ging bij Jef alles net mis. Een podiumplaats en promotie naar de A werd zodoende royaal behaald door mede organisator Loek Havermans via 20-7 in slechts 21 stappen. En toen kwam de ontknoping in de finale tussen Hans Evers en Aaron Broos. Na 20 beurten boekte Hans met 13-111 een kleine voorsprong. Vanaf de stand 18-18 nam Aaron het initiatief. Wel kon Evers als eerste 25 caramboles laten noteren. In de nabeurt had Aron maar 1 punt nodig om "strafschoppen" af te dwingen. En jawel de zware acquit was raak, dus penalty's. In de eerste ronde: 1-1, 2e. ronde 0-0, spanning ten top en dan de ontlading van Aaron.

In de 3e ronde scoorde hij een sprankelende serie van 6 op het groene laken, dat was teveel voor Hans. Aaron Broos werd zodoende een waardig B driebandenkampioen van Zundert 2018.

Hierdoor promoveren de nieuwe kampioen, Hans Evers en Loek Havermans naar de A-klasse. Prijzensponsor Rini van Beers had een speciale envelop voor Hans Evers voor de kortste partij van 12 beurten en de hoogste serie van 7.

En de hoofdprijs kon Rini overhandigen aan de enige echte kampioen Aaron Broos. Hiermee werd een geslaagde biljartontmoeting afgesloten en ging bijna iedereen tevreden naar huis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief