Schoolgebouw van de Sint Bavoschool op 3 december 2016, vlak voor de sloop. FOTO TWAN VAN DUIJNHOVEN
Schoolgebouw van de Sint Bavoschool op 3 december 2016, vlak voor de sloop. FOTO TWAN VAN DUIJNHOVEN Foto: Twan van Duijnhoven

Heemkundekring organiseert tentoonstelling '1922-2016 Sint Bavoschool'

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Hoe zag het schoolgebouw van de Sint Bavoschool in Rijsbergen er ook alweer uit bij de sloop? Wie gaven er in de jaren tachtig les op de Sint Bavoschool? En zijn er nog foto’s van het oorspronkelijke schoolgebouw? Dit en nog veel meer is te zien in de tentoonstelling “1922-2016 Sint Bavoschool” welke door de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden is samengesteld in De Weeghreyse aan de Sint Bavostraat 18 te Rijsbergen.

Eind 2016 is het schoolgebouw aan de Sint Bavostraat gesloopt om plaats te maken voor een nieuw Integraal Kindcentrum. Naar aanleiding hiervan heeft de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden een boek geschreven over de geschiedenis van de Sint Bavoschool. Om het geheel af te sluiten wordt met ingang van zondag 13 januari tot en met zondag 24 februari een tentoonstelling gehouden in museum De Weeghreyse. Tijdens deze tentoonstelling neemt de Heemkundekring u mee op een reis door de jaren heen. Beginnende bij de bouw in 1922 tot en met de laatste foto’s van het gebouw in november en december 2016. Originele documenten vanaf 1923, foto’s vanaf het begin van de 20e eeuw tot en met de sloop, schoolattributen die bij u herinneringen zullen oproepen, diverse oude schoolplaten en foto’s van het personeel vanaf 1935 tot en met 2016. Maar ook een bouwtekeningen uit 1921 en het bestek uit 1922 van de oorspronkelijke school, de originele blauwdruk uit 1932 van kleuterschool De Engelbewaarder en enkele andere bouwtekeningen zijn er te zien. En natuurlijk foto’s en attributen die te maken hebben met die verschrikkelijke brand op 31 juli 1991 waarbij kleuterschool De Engelbewaarder volledig verwoest werd.

Een tentoonstelling die u als oud leerling of als ouder gezien moet hebben. Deze tentoonstelling is vanaf 13 januari tot en met 24 februari iedere zondag vanaf 14.00 tot 17.00 uur te zien in museum De Weeghreyse aan de Sint Bavostraat 18 te Rijsbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief