Lopers in de kassen bij de Kwekerijenloop. FOTO EDDY HEIJNEN
Lopers in de kassen bij de Kwekerijenloop. FOTO EDDY HEIJNEN Foto: Eddy Heijnen

Kwekerijenloop Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op zondag 27 januari organiseert de Van Goghloop Zundert samen met Treeport en WBTV voor de 3e maal de Kwekerijenloop. Tijdens de Kwekerijenloop loop je over en langs een aantal van de vele kwekerijen die Zundert rijk is. Dit jaar wordt er gestart vanuit Wernhout, waardoor er over een andere route en langs andere kwekerijen als voorgaande jaren gelopen wordt. Het is een mooie route.

Het is een laagdrempelig sportief evenement dat een minder bekende kant van de kwekerijen laat zien . Deze recreatieve loop gaat namelijk over paden en doorgangen over kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Er kan gewandeld en hardgelopen worden. Vrije start tussen 9.30 en 12.00 uur. Er vindt geen tijdregistratie plaats.

Afstanden

We zetten een grotere ronde van ongeveer 10 km uit en een kleinere van ongeveer 5 km. Deze mag je 1 of meerdere keren lopen of combineren. Vertrek tot 12.00 uur. Voor 13.00 uur moet je weer binnen zijn. Dan ruimen we de boel op.

Voor wie: voor lopers en wandelaars. Honden mogen mee lopen bij de Kwekerijenloop, mits kort aangelijnd en dicht bij het baasje. Wij verwachten van het baasje dat hij de uitwerpselen van de hond in een zakje meeneemt en in een prullenbak gooit.

Inschrijven: vooraf op www.vangoghloopzundert.nl of tot 12.00 uur bij Café van T in Wernhout. Vertrek vanaf Café van T, Wernhoutseweg 116, 4884 AZ Wernhout.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief