Afbeelding
Foto: Gert Jan Paulussen

Stabiliteit en vernieuwing op lijst CDA Zundert

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

ZUNDERT - De Algemene LedenVergadering van CDA Zundert heeft donderdag 30 november de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. De lijst laat een combinatie zien van ervaring en vernieuwing.

Eerder bracht het bestuur naar buiten huidig raadslid Twan Zopfi voor te dragen als lijsttrekker. De ALV stemde daar unaniem mee in. Twan is vorige verkiezingen met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen en heeft zich afgelopen vier jaar enthousiast en betrokken ingezet voor de gemeente politiek. Hij werkt als docent aan de opleiding voor fysiotherapie bij Avans Hogeschool en is verenigingsman in hart en nieren. De lijst wordt vervolgd met de huidige wethouder en locoburgemeester, Jan Aarts. Jan volgde in augustus 2015 Marjon de Hoon op als wethouder. Sindsdien heeft hij de politieke smaak te pakken. ‘Ik wil politiek actief blijven. Het lijsttrekkerschap en daarmee eventueel wethouderschap is echter absoluut voor Twan. Mijn rol ligt straks in de gemeenteraad’, aldus Jan. Op nummer drie en vier staan Louis van den Broek en Gert-Jan Paulussen; met hen gaat het CDA Zundert voor stabiliteit en politieke ervaring. Louis is fractievoorzitter en ook in de volgende fractie zal dat de rol van Louis zijn. Daarnaast was hij afgelopen periode plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Op nummer vijf volgt Freya Ruiter-Nouws en op zes Dré van Nispen. Beiden zijn nu één periode actief in de gemeenteraad en gaan graag door. Op nummer zeven, acht en negen volgen de gloednieuwe talenten en ambities van respectievelijk Jacqueline Aarts-van den Kieboom, Michel Werneri en Jorien Vriends. Drie nieuwe gezichten met capaciteiten, gezond verstand en gevoel voor de gemeenschap. Op nummer tien vinden we weer een bekend gezicht terug. Gerrie van Vugt-van der Kleijn is afgelopen vier jaar actief geweest op de achtergrond. Veronique Nouws vinden we terug op plaats 12. Hoewel zij nu actief is als raadslid, ligt haar toekomst komende periode niet in de raadszaal. Ze blijft politiek geëngageerd en zal achter de schermen CDA Zundert blijven ondersteunen. Totaal staan er 30 mensen op de lijst, de volgende 20 staan voor een goede afspiegeling van onze gemeenschap en een effectieve vertegenwoordiging van alle kerkdorpen. Het CDA hecht sterk aan hun inbreng en ondersteuning. Ze geven naast een gevoel ook een gezicht aan de samenleving.

Verkiezingsprogramma
Naast de kieslijst stemde de ledenvergadering ook in met het concept verkiezingsprogramma. Binnenkort volgt meer informatie over het programma. Met deze lijst en het programma werkt CDA Zundert verder aan een GOEI Zundert. Groen, Ondernemend, Educatief, Inspirerend en Zorgzaam. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief