De Turfvaart in de Reten. FOTO PIERRE LUIJTEN
De Turfvaart in de Reten. FOTO PIERRE LUIJTEN Foto: Pierre Luijten

Oproep tot deelname schilderen en tekenen langs de Turfvaart In Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - Door de schil van een aantal prachtige landgoederen in de gemeente Zundert werd 400 jaar geleden een Turfvaart gegraven met een lengte van 26 km. De Stichting Cultuur Landgoederen Zundert heeft het idee opgevat die historische vaart eenmalig door een groot aantal schilders en tekenaars in beeld te laten brengen.

Op 11 mei zal het schilderen en tekenen en plein air op een aantal plaatsen langs de Turfvaart plaatsvinden, waarna op zaterdag 25 en zondag 26 mei de gemaakte werken, verdeeld over verschillende expositieruimten in de directe omgeving van de Turfvaart, tentoongesteld worden. Voor alle genoemde dagen zijn fiets- en wandelroutes langs de locaties uitgestippeld. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd zich aan te melden. Op de website van de stichting www.cultuurlandgoederen.nl vindt je onder het kopje activiteiten alle informatie over dit project en kun je ook een document met uitgangspunten en voorwaarden alsmede een aanmeldingsformulier voor deelname downloaden.

Voor de stichting wordt het overigens een druk jaar. Dit jaar wordt namelijk ook het 150ste geboortejaar van Henriette Roland Holst herdacht en in het kader daarvan zullen in de loop van het jaar meerdere activiteiten worden georganiseerd met poëzie, lezingen, muziek en exposities.

Voor eventuele verdere informatie: info@cultuurlandgoederen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief