Pauze bij vliegveld Brasschaat.
Pauze bij vliegveld Brasschaat. Foto: gvg

Trappistentrappers tonen karakter

Sport en vereniging

ZUNDERT - Op een wit aangevroren zondagochtend in januari gingen 22 Trappistentrappers van start voor hun wekelijkse winterronde, klappertandend bij vijf graden onder nul. Onder diezelfde koude omstandigheden reed een aantal clubleden een veldtoertocht in Huijbergen en in Brasschaat, met bevroren bidons, koude handen en vastvriezende derailleurs over de hardbevroren bospaden. Renners die karakter tonen, zich niet zomaar laten tegenhouden door de grillen van de natuur.

Naarmate de tijd verstreek liep de temperatuur wat op en werd het zelfs nog een beetje behaaglijk met weinig wind en een lekker zonnetje erbij. De wegploeg kwam dan ook best wel tevreden over de goed verlopen rit weer terug bij Van T. Dat gold eigenlijk ook voor de veldrijders, eenmaal door de eerste kou heen was het best goed om te doen. Het was wel zaak je fiets in een goede versnelling te hebben staan, ontdooien deden de derailleurs niet of nauwelijks, op tijd kunnen schakelen was er niet bij. De tocht in Huijbergen ging deels over het NK parcours waardoor de deelnemers ook eens konden proeven van de bekende Tiestenduin en Nootjesberg. In Brasschaat faalde zo goed als iedereen bij het beklimmen van de (waarschijnlijk naar onze vereniging vernoemde) Trappistenberg. Het bleek een onmogelijke opgave met die harde ondergrond, te voet naar boven of beter nog er omheen rijden was een oplossing.

De Zjos

In de namiddag stond een gezellig samenzijn op het programma voor alle commissieleden, chauffeurs, sponsors en bestuursleden. De Belgische acteurverteller Zjos Finks, voor de meesten onder ons geen onbekende, wist de aanwezigen kostelijk te vermaken met een straf en boeiend verhaal over een lijk in de kast.

Jaarvergadering

Maandag 28 januari om 20.00 uur bij café van T zijn alle leden, jong en oud, uitgenodigd om deze belangrijke vergadering bij te wonen. Een heel scala aan onderwerpen passeert de revue: onderwerpen waar je niet omheen kunt zoals een financieel verslag, onderwerpen aangaande de jeugd, huldigingen, commissies en bestuursverkiezingen. Nieuw op deze avond is de interactieve sessie, Joost mag weten wat ons hierbij te wachten staat. Volgens goed gebruik wordt de avond afgesloten met een rondvraag waarbij ook de allerlaatste vraagtekens, mochten die er nog zijn, worden weggenomen. Na afloop zijn we weer helemaal bijgepraat en voorbereid op het nieuwe seizoen dat stiekem toch al snel dichtbij komt.

Programma

Zondag 27 januari is het aanbod voor de veldrijders aan de krappe kant, eigenlijk alleen Kalmthout komt in aanmerking. Wechelderzande kan eventueel ook maar is wel een eindje verder. Onze veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur bij Van T en kiest voor Kalmthout.

De wegploeg hoeft niet te kiezen, die rijdt de Winterronde en vertrekt om 9.00 uur.

Houd er rekening mee dat het bij aankomst mogelijk wat drukker kan zijn in verband met een plaatselijk wandelevenement.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief