Dankzij deze vrijwilligers vervult de kerk nog steeds een zinvolle functie. FOTO JOS KENNIS
Dankzij deze vrijwilligers vervult de kerk nog steeds een zinvolle functie. FOTO JOS KENNIS Foto: Jos Kennis

Sint Bavokerk een begrip tot ver buiten Rijsbergen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Dat het kerkbestuur zich daarmee prettig voelt mag duidelijk zijn. Zonder al die vele vrijwilligers zou dat lichtelijk wel eens anders kunnen zijn.

Boven de portalen van de kerken binnen de gemeente Zundert lezen we de komende weken: Kerkbalans. Op de gelovigen wordt rond deze tijd jaarlijks beroep gedaan om de eigen kerk en het daaraan verbonden parochieel werk financieel in stand te kunnen houden. Zij die niets liever zien dan het laatste zullen er beslist aan meewerken. De kerk vervult ondanks de veranderingen die zich op elk front van de samenleving voordoen nog steeds een zinvolle functie.

De Rijsbergse Sint Bavokerk staat buiten de primaire doelstelling als gebedshuis ook open voor andere aangelegenheden. De Nationaal Jongerenkoren Festivals, Herdenking Tweede Wereldoorlog, de fraaie versiering ervan op kerkelijke feestdagen, de jaarlijks omvangrijke kerststallenexpo met daarbij nog opgeteld de opvoering van de Passion vorig jaar bewijzen dat. Tezamen hebben de evenementen tot nu duizenden bezoekers getrokken die overal vandaan kwamen. Dat de Sint Bavokerk hierdoor in de loop der jaren tot ver een begrip is geworden verbaast dan ook geen mens.

Een van de werkgroepen, hij kwam laatstelijk ten behoeve van de kerstdagen in touw, hield zaterdag jl een evaluatie in de pastorie en spreekt in alle opzichten van succesvol verlopen activiteiten. Het vele werk dat er aan verbonden was is dan ook niet voor niets geweest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief